Categorized | Social

Modernizarea Centrului de zi Iedera și a Grădinii Zoologice în grafic

Primarul Ilie Bolojan împreună cu șeful Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Marcel Boloj au prezentat marți, 20.12.2011 stadiul lucrărilor la „Centru de zi Iedera pentru copiii cu sindrom Down” și la Grădina Zoolgică din Oradea. Dacă la Centrul de zi lucrările se vor termina abia în luna martie a anului 2013 la Grădina Zoolgică acestea sunt deja finalizate în proporție de 56%.

Primul dintre obiectivele vizitate de municipalitate a fost noul „Centru de zi Iedera pentru copiii cu sindrom Down” de pe strada Louis Pasteur nr. 42. Lucrările au început aici în decembrie 2010 și se vor finaliza în luna martie a anului 2013.

Finanțarea, în valoare de aproape 2 milioane de lei, a fost obținută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, obiectivul general al lucrării fiind crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate, de educaţie, sociale şi pentru siguranţă publică în situaţii de urgenţă.

„Centrul va fi amenajat la nivel european astfel încât toate persoanele cu sindromul down care vor ajunge aici să aibă parte de un tratament bun.

În Oradea sunt aproximativ 100 de persoane cu sindromul Down și 50 dintre acestea vor cazate în acest centru”

a declarat Marcel Boloș, șeful Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

Noua Grădină Zoolgică finalizată pe jumătate

 

Un alt obiectiv aflat în extindere este Grădina Zoologică aOradiei. Proiectul, cu o valoare totală de aoroape 20 de milioane de lei este în faza de implementare lucrările fiind finalizate până în momentul de față în proporție de 56,6 %.

Prin proiectul noii Grădini Zoologice se dorește fructificarea întregii suprafeţe deţinute (7,5 ha, din care, în prezent, suprafaţa utilizată efectiv pentru desfăşurarea activităţii este de cca. 3,7 ha), prin reorganizarea activităţii existente în condiţiile legii şi diversificarea activităţii prin amenajarea de spaţii noi cu caracter recreativ şi educativ

„După executarea lucrărilor de amenajare şi modernizare Grădina Zoologică din Oradea va avea amenajări noi pentru pentru animale şi păsări, pentru activităţile educative, recreative şi de agrement, pentru carantină animale.

Vor mai fi modernizate și clădirile administrative, spaţiul pentru expoziţii de animale şi păsări şi racordul la reţelele de utilităţi”

a explicat primarul Ilie Bolojan.

Termenul final de execuţie a lucrărilor la Grădina Zoologică din Oradea este 31.08.2012.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult