Categorized | Oradea

Senatorul Ioan Mang: „PDL nu vrea reducerea numărului de parlamentari!”

Ioan Mang i-a acuzat vineri, 23 decembrie 2011 pe parlamentarii puterii că fac doar paradă cu reducerea numărului de parlamentari. Social-democratul a spus că dacă PDL-iștii ar fi dorit respectarea voinței poporului ar fi modificat și articolele de lege care se referă la numărul de parlamentari și nu doar pe cele legate de comasarea alegerilor, înainte de a-și asuma răspunderea pe ele.

Președintele PSD Bihor este convins că Guvernul practică un limbaj dublu în discursurile politice. Concret, Ioan Mang spune că PDL-iștii fac doar paradă în presă când vorbesc despre reducerea numărului de parlamentari și că în realitate nu-i interesează deloc acest lucru.

„Vorbesc despre reforma statului dar fac exact pe dos. O dovedește modul în care au modificat legea electorală pe care și-au asumat-o.

Dacă ar fi vrut cu adevărat să respecte voința românilor, înainte de a-și asuma răspunderea, nu ar fi modificat doar punctul din lege referitor la comasarea alegerilor ci și pe cel care se referă la numărul de locuitori pe care trebuie să-l aibă fiecare colegiu, astfel încât numărul final de parlamentari să scadă la 300.

Adevărul este că nu vor acest lucru”

a afirmat Ion Mang, într-o conferință de presă.

Senatorul a mai spus că ceea ce istoricii numesc post-democrație este în România un amestec de legionarism și boșevism de tip stalinist.

„Pentru că voiau să scape de intelectuali, legionarii i-au scos la pensie la 45 de ani. Exact același lucru l-a făcut și Guvernul Boc. Comuniștii au desființat județele și au înființat raioane și au desființat Senatul făcând Parlament Unicameral. Exact asta intenționează să facă și PDL-ul”

a explicat Ioan Mang.

În încheierea conferinței, social-democratul a mai spus că cea mai mare greșeală pe care o pot face românii este ca la alegerile viitoare să nu iasă la vot și să nu sancționeze greșelile guvernaților.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult