Categorized | Social

De Crăciun, Episcopul Böcskei László a vizitat deținuții din Penitenciarul Oradea

Episcopul Romano Catolic Böcskei László, a făcut o vizită persoanelor private de libertate încarcerate în Penitenciarul Oradea. O altă activitate la care deținuții au luat parte a fost proiectul de propovăduire a milei creştine şi a spiritului filantropic „De Crăciun adoptă un suflet”.

În incinta clubului destinat activităţilor educative persoanele private de libertate au ascultat un program de muzică religioasă specifică sărbătorii Crăciunului, precum şi cuvântarea ţinută de PS Böcskei László, referitoare la semnificaţia sărbătorii naşterii Domnului Iisus Hristos.

Deținuții care au participat la activitate au  intonat la rândul lor câteva colinde  tradiţionale româneşti.

O altă activitate la care deținuții au luat parte a fost proiectul „De Crăciun adoptă un suflet”. Conceput ca un program de propovăduire a milei creştine şi a spiritului filantropic, proiectul este menit să vină în spijinul comunităţii prin promovarea valorilor creştin ortodoxe, într-o lume din ce în ce mai secularizată.

Proiectului, iniţiat de Asociaţia Filantropica Oradea, împreună cu Episcopia ortodoxă a Oradiei i s-a adăugat și Penitenciarul Oradea care a contribuit cu bani adunați de la cadrele penitenciarului și din valorificarea unor tablouri realizate de persoanele private de libertate incluse în programele de terapie ocupaţională.

Beneficiarii acestui proiect vor fi familiile monoparentale, persoanele cu dizabilităţi grave, persoanele cu afecţiuni cronice şi persoanele în vârstă cu nevoi speciale.

„Sperăm că prin contribuţia noastră am reuşit să întărim şi  să susţinem valorile legate de comunitate, de serviciul adus aproapelui, dar şi de stabilire a unor puncte de legătură între diferenţele care ne despart, astfel încât să trăim împreună într-o comunitate sănătoasă şi puternică şi să lucrăm împreună la identificarea de soluţii la provocările vieţii”

se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Oradea semnat de Adrian Bungău.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult