Categorized | Social

Fundațiile bihorene primesc regulat fonduri de la Nato Charity Bazaar

Miercuri, 4 ianuarie 2012, în Sala Mare al Primăriei Oradea a avut loc premierea, asociaţiei Haţieganu – Papai – Pariz din Marghita cu un cec simbolic înmânat de preşedinta Nato Charity Bazaar, Katalin Schmidt. Fundația a contribuit anul trecut cu sume importante de bani investite în mai multe proiecte ale asociațiilor non-profit din Bihor.

Fundaţia Nato Charity Bazaar din Bruxelles organizează anual un eveniment caritabil unde, cu participarea a 36 de ţări europene, sunt colectate fonduri nerambursabile în beneficiul unor organizaţii non-profit europene.

În anul 2011, reprezentanţii fundaţiei au strâns peste 184.000 de euro, din care au fost finanţate proiectele a 26 de organizaţii caritabile internaţionale.

În anul 2009 şi 2010, şase fundaţii bihorene au beneficiat de  finanţare din partea Nato Charity Bazaar: Fundaţia ProCefa (pentru construirea unui spaţiu de joacă pentru copii), spitalul de pneumoftiziologie din Oradea (9.600 de euro donaţi, din care s-a achiziţionat un ecograf abdominal), Societatea de Binefacere Don Orione (sponsorizare în valoare de 4.160 de euro pentru construirea unui spaţiu de joacă pentru copii), Fundaţia de Caritate non-profit Emanuel Speranţa României (9.400 de euro pentru proiectul „Village of Hope”), Fundaţia Caritas Centru Social Sf. Ştefan (sponsorizare în valoare de 8.000 de euro) şi Asociaţia Pas cu Pas (7.000 de euro pentru realizarea unui cabinet de psihologie în cadrul Liceului Greco-Catolic din Oradea).

Fundaţiile au primit finanţări între 4.000 şi 9.500 de euro pentru proiectele lor, iar în anul 2011 asociaţia Haţieganu – Papai – Pariz din Marghita a beneficiat de un premiu de 8.800 euro, pentru achiziţia a două aparate medicale.

În cadrul evenimentului, Katalin Schmidt a mulţumit primarului Ilie Bolojan pentru implicarea în acest eveniment. „Doresc să mulţumesc domnului primar Ilie Bolojan pentru implicarea sa personală în realizarea acestui eveniment festiv şi să mulţumesc Primăriei Oradea pentru parteneriatul acordat”, a spus preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar.

Fundaţia Nato Charity Bazaar va organiza şi în acest an o nouă sesiune de depunere de proiecte, cei interesaţi putând afla mai multe detalii pe site-l organizaţiei, pe adresa www.natocharitybazaar.org, de unde, începând din luna februarie vor putea descărca şi formularele de participare pentru depunerea proiectelor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult