Categorized | Cultură

„Contraste” româno-franceze la Galeriei Euro Foto Art din Oradea

Programul expoziţional al Galeriei Euro Foto Art din Oradea, va debuta în anul 2012, vineri, 6 ianuarie cu expoziţia de fotografii intitulată „Contraste”,  realizată din lucrările artiştilor fotografi Constantin Dancoglu (România) şi Serge Grandvaux (Franţa), membru de onoare al Clubului Fotografic Nufărul Oradea şi membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Manifestarea se derulează în etapa premergătoare a ediţiei a III-a a Festivalului National Luna Fotografiei din Romania, organizată sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Expoziţia „Contraste” propune o prezentare a lumii contemporane măcinată de contraste umane, sociale şi economice.

Pentru a materializa ideea, cei doi artisti au convenit, ca în cadrul expoziţiei, să prezinte lumea în două ipostaze: Constantin Dancoglu, lumea frumoasă, în imagini color, realizate în marea lor majoritate la Veneţia şi în România, iar Serge Grandvaux, lumea  săracă, plină de lipsuri, în imagini alb-negru realizate în  diferite părţi ale Cubei.

Expozitia cuprinde 101 fotografii (51 color şi 50 alb-negru), de format 30 x 45 cm. Cei doi artişti fotografi sunt la a treia colaborare.

La data de 01 noiembrie 2006, în cadrul manifestării internaţionale Pod spre Europa, cei doi artisti, Constantin Dancoglu şi Serge Grandvaux, au expus la  Chişinău în Republica Moldova, la Galeriei Euro Foto Art, colecţia intitulată Dialog.

În anul 2009 cei doi artişti fotografi au expus din nou împreună, de aceasta dată sub  genericul Dialog – România de ieri şi de azi , în cadrul expozitiei  vernisate la Centrul Cultural Nelson Mandela din Besancon – Franţa.

Expoziţia de grup a celor doi artişti fotografi va fi vernisată vineri, 06 ianuarie 2012, la ora 17:00, în prezenţa autorilor, la Galeria Euro Foto Art.

Lucrările vor fi prezentate publicului de către artistul fotograf  Ştefan Toth care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

La eveniment va avea loc și festivitatea de înmânare a premiilor de excelenţă acordate artiştilor fotografi din cadrul CFNO, care au obţinut cele mai bune rezultate în anul 2011, la diferite Saloane Naţionale şi Internaţionale, respectiv plachetele  jubiliare lansate cu ocazia aniversării a 35 de ani de existenţă a cunoscutului Fotoclub orădean.

În finalul evenimentului va avea loc lansarea volumului de versuri a poetului Alexandru Magereanu, membru fondator şi de onoare al Clubului Fotografic Nufărul Oradea, intitulat „Rondul de noapte”, apărut sub ingrijirea editurii Nufărul din Oradea. Volumul va fi recenzat de către poetul Lucian Scurtu din Oradea.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde Varadinum din Oradea.

Expozitia de artă fotografică va rămâne la dispoziţia publicului vizitator orădean, până la data de 16 ianuarie 2012, ea putând fi vizitată la Galeria Euro Foto Art din Oradea, Piata 1 Decembrie Nr.12, între orele  08:00 și 17:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult