Categorized | Cultură

„Contraste” româno-franceze la Galeriei Euro Foto Art din Oradea

Programul expoziţional al Galeriei Euro Foto Art din Oradea, va debuta în anul 2012, vineri, 6 ianuarie cu expoziţia de fotografii intitulată „Contraste”,  realizată din lucrările artiştilor fotografi Constantin Dancoglu (România) şi Serge Grandvaux (Franţa), membru de onoare al Clubului Fotografic Nufărul Oradea şi membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Manifestarea se derulează în etapa premergătoare a ediţiei a III-a a Festivalului National Luna Fotografiei din Romania, organizată sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Expoziţia „Contraste” propune o prezentare a lumii contemporane măcinată de contraste umane, sociale şi economice.

Pentru a materializa ideea, cei doi artisti au convenit, ca în cadrul expoziţiei, să prezinte lumea în două ipostaze: Constantin Dancoglu, lumea frumoasă, în imagini color, realizate în marea lor majoritate la Veneţia şi în România, iar Serge Grandvaux, lumea  săracă, plină de lipsuri, în imagini alb-negru realizate în  diferite părţi ale Cubei.

Expozitia cuprinde 101 fotografii (51 color şi 50 alb-negru), de format 30 x 45 cm. Cei doi artişti fotografi sunt la a treia colaborare.

La data de 01 noiembrie 2006, în cadrul manifestării internaţionale Pod spre Europa, cei doi artisti, Constantin Dancoglu şi Serge Grandvaux, au expus la  Chişinău în Republica Moldova, la Galeriei Euro Foto Art, colecţia intitulată Dialog.

În anul 2009 cei doi artişti fotografi au expus din nou împreună, de aceasta dată sub  genericul Dialog – România de ieri şi de azi , în cadrul expozitiei  vernisate la Centrul Cultural Nelson Mandela din Besancon – Franţa.

Expoziţia de grup a celor doi artişti fotografi va fi vernisată vineri, 06 ianuarie 2012, la ora 17:00, în prezenţa autorilor, la Galeria Euro Foto Art.

Lucrările vor fi prezentate publicului de către artistul fotograf  Ştefan Toth care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

La eveniment va avea loc și festivitatea de înmânare a premiilor de excelenţă acordate artiştilor fotografi din cadrul CFNO, care au obţinut cele mai bune rezultate în anul 2011, la diferite Saloane Naţionale şi Internaţionale, respectiv plachetele  jubiliare lansate cu ocazia aniversării a 35 de ani de existenţă a cunoscutului Fotoclub orădean.

În finalul evenimentului va avea loc lansarea volumului de versuri a poetului Alexandru Magereanu, membru fondator şi de onoare al Clubului Fotografic Nufărul Oradea, intitulat „Rondul de noapte”, apărut sub ingrijirea editurii Nufărul din Oradea. Volumul va fi recenzat de către poetul Lucian Scurtu din Oradea.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde Varadinum din Oradea.

Expozitia de artă fotografică va rămâne la dispoziţia publicului vizitator orădean, până la data de 16 ianuarie 2012, ea putând fi vizitată la Galeria Euro Foto Art din Oradea, Piata 1 Decembrie Nr.12, între orele  08:00 și 17:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult