Categorized | Social

Nicio surpriză: Florica Cherecheș este noul viceprimar al Oradiei!

Așa cum era de așteptat, luni, 9 ianuarie 2012, Consiliul Local al municipiului Oradea a ales-o în funcția de viceprimar pe Florica Cherecheș. Susținută atât de liberali cât și de UDMR-iști Cherecheș a adunat 16 voturi, în timp ce contracandidatul ei, PDL-istul Ciprian Caciora a obținut doar 6 voturi.

În Ședința de Consiliului Local (CL) a municipiului Oradea de luni a fost ales înlocuitorul demisionarului Gheorghe Carp, pentru funcția de viceprimar.

Așa cum era de anticipat, consilierul Florica Cherecheș, propunerea liberalilor care, împreună cu UDMR-iștii, dețin majoritatea în CL, a avut cele mai multe voturi.

Surpriza a constituit-o totuși decizia PDL-iștilor care, deși sunt minoritari în CL, au decis să-l propună pentru funcția de viceprimar pe Ciprian Caciora.

În final, în urma votului, Florica Cherecheș a ieșit învingătoare adunând 16 voturi, în timp ce Ciprian Caciora a adunat doar 6.

Postul de viceprimar a rămas vacant vineri, când medicul Gheorghe Carp și-a dat demisia, alegând să managerieze Spitalul Județean.

Florica Cherecheș are 51 de ani, este căsătorită, are patru copii și este consilier local ales pe lista PNL încă din 2008. În Consiliul Local Oradea a fost șefa Comisiei pentru muncă, sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult