Categorized | Social

Cei mai buni romi din Bihor au fost premiați la Primăria Oradea

Sala „Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea  a găzduit vineri, 13 ianuarie, prima gală de premiere a activităţii comunităţii rome din Bihor. Acest eveniment a fost organizat de fundaţia Ruhama prin intermediul lui fiind premiați studenţii romi cu rezultate excepţionale, activiştii din comunitatea romă şi liderii religioşi.

Gala a avut loc în prezenţa viceprimarului Florica Cherecheş, dar şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, a Prefecturii Bihor, a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi a reprezentanţilor altor instituţii locale.

Viceprimarul Florica Cherecheş a precizat în deschiderea evenimentului:

„Consider că ONG-urile au un cuvânt greu de spus în cadrul unei comunităţi locale. Felicit Fundaţia Ruhama pentru că vine întodeauna cu soluţii promte pentru rezolvarea problemelor comunităţii. Este foarte important pentru bunul mers al unei societăţii, să existe repere morale şi acestea să fie promovate.”

Printre secţiunile premiate în cadrul evenimentului au fost şi:  studenţi romi cu rezultate excepţionale, activişti din comunitatea romă a judeţului, dar şi categoria liderilor religioşi.

Preşedintele Fundaţiei Ruhama a vorbit despre importanţa evenimentului organizat de fundaţia pe care o conduce.

„Suntem aici, pentru a ne bucura împreună cu dumneavoastră, cei care aţi reuşit. Să nu uităm că peste 50% din membrii comunităţii rome nu au decât şcoala primară, iar 70% dintre ei nu deţin în proprietate o locuinţă personală.

Cu toate acestea, am reuşit să aducem aici zeci de studenţi cu rezultate excepţionale la învăţătură, zeci de alţi oameni, care sunt un model de urmat prin faptul că au făcut ceva pentru comunitatea lor.”

a spus Marian Daragiu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Cei mai buni romi din Bihor au fost premiați la Primăria Oradea”

 1. jeje spune:

  Exista si o aglomeratie de ong-isti care cheltuiesc banii tiganilor impreuna-criss
  adica : DAVID CARIOCA SI MARGARETA MATACHE VOR SA ISI FACA PARTID.
  ajutati de NICOLAE GHEORGHE { il cunoasteti pe acest om ca find reprezentantul
  tiganilor din romania } si de unicul si inegalabilul DARAGIU MARIAN TIGANUL care
  este presedintele partidului necunoscut a romilor constipati,{ va rog sa va informati de pe NET ce datorii si ce probleme are acest daragiu marian si cum lipsesc 65 mi de euro din banii tiganilor, si va vom informa ce smekerii fac acesti tiganusi -tarunusi care vor sa candideze la alegerile locale si europarlamentare pe BANI TIGANILOR.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult