Categorized | Oradea

Liberalismul bihorean va fi dezbătut luni la Biblioteca Județeană

Săptămâna viitoare va avea loc în amfiteatrul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai conferinţa „Liberalismul bihorean de la începuturi până în contemporaneitate”. Evenimentul se dorește a fi o incursiune în istoria Partidului National Liberal din Bihor, printre invitați numărându-se senatorul Cornel Popa, avocatul Mircea Mălan și profesorul universitar Antonio Faur.

Conferința „Liberalismul bihorean de la începuturi până în contemporaneitate ”, va avea loc luni de la ora 19:00 și va fi moderată de președintele Organizaţiei de cartier Nr.1 a PNL Oradea, Adrian Dume.

Manifestarea îşi propune să facă o scurtă incursiune în istoria Partidului National Liberal din Bihor, pornind de la începuturile organizării partidului în judeţ până în zilele noastre.

„Conferinţa va încerca să dea răspunsuri concrete la mai multe întrebări legate de trecutul, mai puţin cunoscut publicului larg, al Partidului National Liberal din Bihor.

Demersul are drept scop, consolidarea identităţi, valorilor şi modelelor liberale bihorene în plan local”

a spus Adrian Dume.

În cadrul evenimentului vor fi susținute mai multe prezentări:
– „Începuturile liberalismului din Bihor”, susţinută de profesorul universitar Antonio Faur;
– „Aspecte ale liberalismului bihorean de după 1989”,  susținută de avocatul Mircea Mălan;


– „Liberalismul bihorean în ultimii 10 ani”, prezentare susţinută de Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa

La conferinţă şi-au confirmat prezenţa şi alţi membri ai organizaţiei judeţene şi ai celei municipale. La finalul prezentărilor vor fi adresate întrebări şi vor avea loc discuţii libere atât pe temele susţinute cât şi cu ocazia aniversării a 22 de ani de la reînfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Intrarea la eveniment va fi liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult