Categorized | Oradea

Liberalismul bihorean va fi dezbătut luni la Biblioteca Județeană

Săptămâna viitoare va avea loc în amfiteatrul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai conferinţa „Liberalismul bihorean de la începuturi până în contemporaneitate”. Evenimentul se dorește a fi o incursiune în istoria Partidului National Liberal din Bihor, printre invitați numărându-se senatorul Cornel Popa, avocatul Mircea Mălan și profesorul universitar Antonio Faur.

Conferința „Liberalismul bihorean de la începuturi până în contemporaneitate ”, va avea loc luni de la ora 19:00 și va fi moderată de președintele Organizaţiei de cartier Nr.1 a PNL Oradea, Adrian Dume.

Manifestarea îşi propune să facă o scurtă incursiune în istoria Partidului National Liberal din Bihor, pornind de la începuturile organizării partidului în judeţ până în zilele noastre.

„Conferinţa va încerca să dea răspunsuri concrete la mai multe întrebări legate de trecutul, mai puţin cunoscut publicului larg, al Partidului National Liberal din Bihor.

Demersul are drept scop, consolidarea identităţi, valorilor şi modelelor liberale bihorene în plan local”

a spus Adrian Dume.

În cadrul evenimentului vor fi susținute mai multe prezentări:
– „Începuturile liberalismului din Bihor”, susţinută de profesorul universitar Antonio Faur;
– „Aspecte ale liberalismului bihorean de după 1989”,  susținută de avocatul Mircea Mălan;


– „Liberalismul bihorean în ultimii 10 ani”, prezentare susţinută de Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa

La conferinţă şi-au confirmat prezenţa şi alţi membri ai organizaţiei judeţene şi ai celei municipale. La finalul prezentărilor vor fi adresate întrebări şi vor avea loc discuţii libere atât pe temele susţinute cât şi cu ocazia aniversării a 22 de ani de la reînfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Intrarea la eveniment va fi liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult