Categorized | Sport

Activitatea sportivă de la „Voința” va fi preluată de Baza Sportivă din Ioșia

Întrucât pe terenul Bazei Sportive Voinţa se va amenaja o parcare, care va deservi zona centrală, activitatea sportivă care se desfășoară în incinta bazei va fi transferată la cealaltă bază sportivă din Ioșia, care va fi extinsă și modernizată.

În cursul anului trecut, Consiliul Local Oradea a abrogat Decizia nr. 253 emisă acum 58 de ani, respectiv în 1954, prin care se transmitea în folosinţa Asociaţiei Sportive „Voinţa” terenul cu construcţii (în suprafaţă de 10.878 mp) – „Stadionul Tineretului”, situat în zona străzilor Academiei și George Bariţiu.

Intenţia municipalităţii este ca pe terenul Bazei Sportive Voinţa să amenajeze o parcare, care să deservească zona centrală.

„Realizarea unei parcări va duce automat la eliberarea străduţelor din această zonă, care la orele de vârf sunt ocupate cu autoturisme parcate pe lateral”

se precizează în comunicatul Primăriei Oradea.

În urma revocării deciziei din 1954, Administraţia Imobiliară Oradea a fost madatată să reglementeze folosinţa Bazei Sportive „Voinţa” şi să ia măsuri pentru buna administrare a acesteia. Primele măsuri vor viza mutarea activităţii sportive din cadrul Bazei „Voinţa” în zona Ioşia.

În acest sens, în luna februarie va fi postat pe SEAP anunţul pentru selectarea unui constructor, care să realizeze extinderea Bazei Sportive Ioşia.

Potrivit informaţiilor deţinute de Administraţia Imobiliară Oradea, gradul de ocupare al Bazei Sportive Ioşia este cuprins între 25 – 30%, media zilnică indiferent de sezon. Din aceste date, rezultă capacitatea de extindere a Bazei Sportive Ioşia şi capacitatea de preluare integrală a activităţilor sportive desfăşurate la Baza Voinţa.

Municipalitatea doreşte suplimentarea terenurilor de tenis existente cu un număr de patru terenuri (din care unul acoperit cu balon presostatic), dar si  realizarea unei clădiri administrative compusă din patru vestiare dotate cu duşuri şi wc-uri (două pentru femei şi două pentru bărbaţi), terasa închisă cu modul de alimentaţie publică şi cabină portar.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4273 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult