Categorized | Sport

Activitatea sportivă de la „Voința” va fi preluată de Baza Sportivă din Ioșia

Întrucât pe terenul Bazei Sportive Voinţa se va amenaja o parcare, care va deservi zona centrală, activitatea sportivă care se desfășoară în incinta bazei va fi transferată la cealaltă bază sportivă din Ioșia, care va fi extinsă și modernizată.

În cursul anului trecut, Consiliul Local Oradea a abrogat Decizia nr. 253 emisă acum 58 de ani, respectiv în 1954, prin care se transmitea în folosinţa Asociaţiei Sportive „Voinţa” terenul cu construcţii (în suprafaţă de 10.878 mp) – „Stadionul Tineretului”, situat în zona străzilor Academiei și George Bariţiu.

Intenţia municipalităţii este ca pe terenul Bazei Sportive Voinţa să amenajeze o parcare, care să deservească zona centrală.

„Realizarea unei parcări va duce automat la eliberarea străduţelor din această zonă, care la orele de vârf sunt ocupate cu autoturisme parcate pe lateral”

se precizează în comunicatul Primăriei Oradea.

În urma revocării deciziei din 1954, Administraţia Imobiliară Oradea a fost madatată să reglementeze folosinţa Bazei Sportive „Voinţa” şi să ia măsuri pentru buna administrare a acesteia. Primele măsuri vor viza mutarea activităţii sportive din cadrul Bazei „Voinţa” în zona Ioşia.

În acest sens, în luna februarie va fi postat pe SEAP anunţul pentru selectarea unui constructor, care să realizeze extinderea Bazei Sportive Ioşia.

Potrivit informaţiilor deţinute de Administraţia Imobiliară Oradea, gradul de ocupare al Bazei Sportive Ioşia este cuprins între 25 – 30%, media zilnică indiferent de sezon. Din aceste date, rezultă capacitatea de extindere a Bazei Sportive Ioşia şi capacitatea de preluare integrală a activităţilor sportive desfăşurate la Baza Voinţa.

Municipalitatea doreşte suplimentarea terenurilor de tenis existente cu un număr de patru terenuri (din care unul acoperit cu balon presostatic), dar si  realizarea unei clădiri administrative compusă din patru vestiare dotate cu duşuri şi wc-uri (două pentru femei şi două pentru bărbaţi), terasa închisă cu modul de alimentaţie publică şi cabină portar.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4248 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult