Categorized | Sport

Activitatea sportivă de la „Voința” va fi preluată de Baza Sportivă din Ioșia

Întrucât pe terenul Bazei Sportive Voinţa se va amenaja o parcare, care va deservi zona centrală, activitatea sportivă care se desfășoară în incinta bazei va fi transferată la cealaltă bază sportivă din Ioșia, care va fi extinsă și modernizată.

În cursul anului trecut, Consiliul Local Oradea a abrogat Decizia nr. 253 emisă acum 58 de ani, respectiv în 1954, prin care se transmitea în folosinţa Asociaţiei Sportive „Voinţa” terenul cu construcţii (în suprafaţă de 10.878 mp) – „Stadionul Tineretului”, situat în zona străzilor Academiei și George Bariţiu.

Intenţia municipalităţii este ca pe terenul Bazei Sportive Voinţa să amenajeze o parcare, care să deservească zona centrală.

„Realizarea unei parcări va duce automat la eliberarea străduţelor din această zonă, care la orele de vârf sunt ocupate cu autoturisme parcate pe lateral”

se precizează în comunicatul Primăriei Oradea.

În urma revocării deciziei din 1954, Administraţia Imobiliară Oradea a fost madatată să reglementeze folosinţa Bazei Sportive „Voinţa” şi să ia măsuri pentru buna administrare a acesteia. Primele măsuri vor viza mutarea activităţii sportive din cadrul Bazei „Voinţa” în zona Ioşia.

În acest sens, în luna februarie va fi postat pe SEAP anunţul pentru selectarea unui constructor, care să realizeze extinderea Bazei Sportive Ioşia.

Potrivit informaţiilor deţinute de Administraţia Imobiliară Oradea, gradul de ocupare al Bazei Sportive Ioşia este cuprins între 25 – 30%, media zilnică indiferent de sezon. Din aceste date, rezultă capacitatea de extindere a Bazei Sportive Ioşia şi capacitatea de preluare integrală a activităţilor sportive desfăşurate la Baza Voinţa.

Municipalitatea doreşte suplimentarea terenurilor de tenis existente cu un număr de patru terenuri (din care unul acoperit cu balon presostatic), dar si  realizarea unei clădiri administrative compusă din patru vestiare dotate cu duşuri şi wc-uri (două pentru femei şi două pentru bărbaţi), terasa închisă cu modul de alimentaţie publică şi cabină portar.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult