Categorized | Social

Pentru a continua reforma la Universitatea din Oradea, rectorul Cornel Antal va candida la încă un mandat

Cornel Antal a decis să candideze pentru un nou mandat la șefia Universității Orădene cu scopul declarat de a-și continua proiectele începute. Rectorul susține că s-a gândit bine înainte de a face acest pas și că a cerut încuviințarea juriștilor universității înainte de a-și depune candidatura.

Rectorul Universității din Oradea și-a depus candidatura vineri, în ultima zi în care, conform regulamentului de organizare și desfășurare a alegerilor, ar fi avut dreptul.

„Nu m-am înscris în cursă până astăzi pentru că am vrut să-mi termin proiectul de management pe care îl propun colegilor mei pentru următoarea perioadă”

a declarat Cornel Antal.

Rectorul a mai spus că deși nu a primit încă răspuns de la ministrul Educației, Petru Funeriu, a decis să își înscrie candidatura întrucât juriștii universității au spus că din punct de vedere legal are dreptul la încă un mandat.

Cu emoții

Cornel Antal a preferat să își amâne candidatura și pentru că voia un răspuns clar din partea ministrului dacă mai are sau nu dreptul să conducă Universitatea Orădeană.

Asta pentru că, având deja două mandate, rectorul intra la capitolul universitarilor care nu mai pot candida, noua Lege a Educației prevăzând că „un cadru didactic nu poate avea mai mult de două mandate la conducerea unei Universități”.

În acest caz însă, cele două mandate cumulau doar patru ani și opt luni și nu opt ani cât ar fi trebuit să dureze în mod normal.

„Am cerut părerea compartimentului juridic al Universității cu privire la candidatura mea și ei au spus că nu poate fi ilegală devreme ce am condus universitatea patru ani și opt luni și nu opt ani”

a spus Antal.

Pentru funcția de rector și-a mai depus candidatura și profesorul Gheorghe Constantin Ionescu. Vicepreședinte al Federației Sindicale Alma Mater, Gheorghe Ionescu este prodecan al Facultății de Arhitectură și Construcții și preşedinte al Sindicatului „Corpul Profesional Universitar” al Universităţii din Oradea.

Primul tur de scrutin pentru alegerea rectorului Universității din Oradea și pentru funcția de membru în Senatul UO va avea loc miercuri, 8 februarie 2012, între orele 8:00 și 18:00, în Sala de Jocuri Sportive a Universității din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult