Categorized | Social

Micuții orădeni au o ofertă educativă variată în Orăşelul Copiilor

Noul an a venit în Orăşelul Copiilor cu o ofertă bogată de activităţi educative extraşcolare. Începând din această săptămână s-au reluat aproape toate cursurile întrerupte la finele anului 2011, organizatorii optând pentru o formă mai atractivă şi cu un conţinut mai bogat.

Cursul de şah a revenit în forţă şi în anul 2012, cu trei serii care au debutat săptămâna trecută marţi, miercuri şi joi, de la ora 18:00, sub coordonarea maestrului FIDE Dan Ovidiu Raţ.

Costul unui curs cu durata de 12 ore, câte una pe săptămână, este de 100 lei. Copiii care se iniţiază în acest domeniu pot să participe lunar la turneele de şah organizate în Orăşelul Copiilor, la sfârşitul fiecărui an fiind desemnaţi cei mai buni sportivi ai minţii.

Cursul de pictură s-a reluat într-o formă nouă şi se desfăşoară în fiecare săptămână, miercuri de la ora 18:00. Cursul are o durată de 12 ore şi un tarif de 100 lei pe curs.

Sub coordonarea aceleiaşi profesoare Rengle Marina, în fiecare miercuri de la ora 17:00 se desfăşoară lecţii independente de creaţie, cu un tarif de 10 lei pe oră, tarif incluzând şi materialele puse la dispoziţia copiilor.

Metoda „Helen Doron Early English” a prins rădăcini în Orăşelul Copiilor, în prezent fiind în derulare patru serii de cursuri de studiere a limbii engleze într-un mod ingenios şi extrem de atractiv.

Profesoarele de limba engleză sunt prezente în Orăşel în fiecare marţi, între orele 18:00 – 19:00 şi miercuri, între orele 16:30 – 19:30. Începând cu luna martie, cursul se va extinde la copii cu vârsta sub trei ani.

Cei dornici să înveţe limba germană o pot face în fiecare marţi de la ora 16:00 dacă sunt şcolari, şi de la ora 17:00 dacă sunt preşcolari. Costul acestui curs este de 100 lei pentru 12 ore.

Cursul de dans modern se desfăşoară în fiecare zi de joi, de la ora 17:00. Acest curs are loc în serii de câte 12 ore la tariful de 100 lei pe serie. Tot joi, de la ora 15:30 se desfăşoară cursul gratuit de karate, sub coordonarea senseiului Florin Crişan de la CSC Oradea.

La toate aceste cursuri sunt acceptaţi copii cu vârstele cuprinse între 5 şi 14 ani, delimitaţi pe grupe de vârste apropiate. Pentru iniţierea cursului de teatru şi actorie, precum şi a celui de canto se aşteaptă înscrieri la numărul de telefon  0748.792416.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult