Categorized | Social

Fațada imobilului Eparhiei Reformate din strada Independenței ar putea fi reabilitată pe banii Primăriei

Administraţia Imobiliară Oradea va înainta Consiliului Local la şedinţa ordinară de vineri, 27 ianuarie o serie de măsuri cu caracter financiar care vizează reabilitarea faţadei imobilului situat pe str. Independenţei nr. 3. Proprietarul imobilului este Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului.

Având în vedere starea avansată de degradare a imobilului (necesită reparaţii pe toată suprafaţa, jgheaburile şi burlanele prezintă numeroase probleme de îmbinare, tencuiala este în stare degradată), dar şi prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, documentaţiile tehnico-economice ale obiectivelor noi, a căror finanţare se asigură din bugetul local, Administraţia Imobiliară solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea faţadei, lucrare a cărei valoare este estimată la  126.605, 39 lei (fără TVA), cu o durată de realizare de 4 luni.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) destinat reabilitării clădirilor care mai cere Consiliului Local să aprobe desfăşurarea procedurilor de achiziţie și să instituie dreptului de creanţă în favoarea AIO, prin constituirea unei ipoteci asupra imobilului reabilitat până la recuperarea integrală a investiţiei.

„În cazul în care imobilul ar fi înstrăinat în perioada de recuperare a investiţiei, proprietarul va trebui să restituie municipalităţii valoarea nerecuperată, în termen de 15 zile de la întocmirea actului de înstrăinare”

se precizează într-un comunicat emis de biroul de presă al Primăriei Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult