Categorized | Social

Fațada imobilului Eparhiei Reformate din strada Independenței ar putea fi reabilitată pe banii Primăriei

Administraţia Imobiliară Oradea va înainta Consiliului Local la şedinţa ordinară de vineri, 27 ianuarie o serie de măsuri cu caracter financiar care vizează reabilitarea faţadei imobilului situat pe str. Independenţei nr. 3. Proprietarul imobilului este Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului.

Având în vedere starea avansată de degradare a imobilului (necesită reparaţii pe toată suprafaţa, jgheaburile şi burlanele prezintă numeroase probleme de îmbinare, tencuiala este în stare degradată), dar şi prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, documentaţiile tehnico-economice ale obiectivelor noi, a căror finanţare se asigură din bugetul local, Administraţia Imobiliară solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea faţadei, lucrare a cărei valoare este estimată la  126.605, 39 lei (fără TVA), cu o durată de realizare de 4 luni.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) destinat reabilitării clădirilor care mai cere Consiliului Local să aprobe desfăşurarea procedurilor de achiziţie și să instituie dreptului de creanţă în favoarea AIO, prin constituirea unei ipoteci asupra imobilului reabilitat până la recuperarea integrală a investiţiei.

„În cazul în care imobilul ar fi înstrăinat în perioada de recuperare a investiţiei, proprietarul va trebui să restituie municipalităţii valoarea nerecuperată, în termen de 15 zile de la întocmirea actului de înstrăinare”

se precizează într-un comunicat emis de biroul de presă al Primăriei Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult