Categorized | Cultură

Oradea – New York via Oana Lianu

Artista Oana Lianu a revenit săptămâna trecută în România după ce a susținut mai multe concerte în Statele Unite ale Americii. La New York, profesoara a cunoscut mai multe personalități din diaspora românească și nu numai și a susținut câtevca concerte care au ridicat ascultătorii în picioare.

Conform Oanei Lianu turneul a fost una din cele mai frumoase şi de succes vacanţe muzicale la care a participat.

„M-am întors zilele trecute dintr-o calatorie captivantă, de mai bine de o lună, din Statele Unite ale Americii, mai precis New York unde am susţinut o serie de concerte.

Printre reuşitele de excepţie aş dori să amintesc colaborarile cu domnul Marian Pârjol, Consulul General al României la New York, Theodor Damian, părintele spiritual al intelectualităţii românesti din New York, Cristian Pascu, preşedintele Societăţii Române Crestine Dorul, distinsa doamnă Veronica Strugar, actriţă stabilită de 30 de ani la New York, Nicholas Andronescu, cu rezultate notorii în matematică şi fizică”

spune Oana Lianu care a avut onoarea de a fi prezentată în deschiderea recitalului susţinut în noaptea Anului Nou de actrița Stela Popescu.

Un alt lucru pe care l-a apreciat a fost atmosfera din bisericile românești din Statele Unite.

„Poate cel mai onorant moment a fost cel în care am fost distinsă cu Certificatul de Excelenţă pe anul 2012, conferit de Societatea română Dorul, ca o expresie a înaltei aprecieri şi preţuirii în cadrul Simpozionului Anual de aleasă ţinută academică Mihai Eminescu, cu ocazia concertului extraordinar de la Consulatul Român din New York”.

Ca răsplată pentru prestația din concert, Oana Lianu a fost invitată să cânte la New York și cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Tot la capitolul realizări merită trecute și invitațiile Teatrul de Cabaret Duplex si Dance Lounge Iguana de a susține concerte noi în New York.

„Ultimul meu album „Just love” a avut un succes neaşteptat atat in rândul romanilor, cat si al new yorkezilor”

mai spune artista care ține să îi mulțumească și lui Theodor Domuţa din Oradea, datorită căruia a fost posibilă realizarea turneului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult