Categorized | Cultură

Oradea – New York via Oana Lianu

Artista Oana Lianu a revenit săptămâna trecută în România după ce a susținut mai multe concerte în Statele Unite ale Americii. La New York, profesoara a cunoscut mai multe personalități din diaspora românească și nu numai și a susținut câtevca concerte care au ridicat ascultătorii în picioare.

Conform Oanei Lianu turneul a fost una din cele mai frumoase şi de succes vacanţe muzicale la care a participat.

„M-am întors zilele trecute dintr-o calatorie captivantă, de mai bine de o lună, din Statele Unite ale Americii, mai precis New York unde am susţinut o serie de concerte.

Printre reuşitele de excepţie aş dori să amintesc colaborarile cu domnul Marian Pârjol, Consulul General al României la New York, Theodor Damian, părintele spiritual al intelectualităţii românesti din New York, Cristian Pascu, preşedintele Societăţii Române Crestine Dorul, distinsa doamnă Veronica Strugar, actriţă stabilită de 30 de ani la New York, Nicholas Andronescu, cu rezultate notorii în matematică şi fizică”

spune Oana Lianu care a avut onoarea de a fi prezentată în deschiderea recitalului susţinut în noaptea Anului Nou de actrița Stela Popescu.

Un alt lucru pe care l-a apreciat a fost atmosfera din bisericile românești din Statele Unite.

„Poate cel mai onorant moment a fost cel în care am fost distinsă cu Certificatul de Excelenţă pe anul 2012, conferit de Societatea română Dorul, ca o expresie a înaltei aprecieri şi preţuirii în cadrul Simpozionului Anual de aleasă ţinută academică Mihai Eminescu, cu ocazia concertului extraordinar de la Consulatul Român din New York”.

Ca răsplată pentru prestația din concert, Oana Lianu a fost invitată să cânte la New York și cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Tot la capitolul realizări merită trecute și invitațiile Teatrul de Cabaret Duplex si Dance Lounge Iguana de a susține concerte noi în New York.

„Ultimul meu album „Just love” a avut un succes neaşteptat atat in rândul romanilor, cat si al new yorkezilor”

mai spune artista care ține să îi mulțumească și lui Theodor Domuţa din Oradea, datorită căruia a fost posibilă realizarea turneului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult