Categorized | Social

Rectorul Universității Partium la al doilea mandat

Universitatea Creștină Partium l-a reales la conducere în urma unui concurs pe János-Szatmári Szabolcs. Deși a fost deja ales de comisia desemnată cu alegerea șefului universității, actualul rector mai are de așteptat numirea de la ministrul Educației pentru a-și putea începe mandatul.

János-Szatmári Szabolcs a fost reales la conducerea Universității Partium în 16 ianuarie 2012 și a avut un singur contracandidat, prorectorul Horvath Gizella.

„Fundaţia Creştină Partium, care a fondat Universitatea noastră, a propus varianta a doua, iar vara trecută, în iunie, la referendumul organizat în acest scop toate cadrele didactice și studenții au fost de acord.

Pe 16 ianuarie comisia care avea atribuția de a alege noul rector a analizat planul de management propus de candidați și a decis ca eu și cu echipa mea să fim desesmnați câștigători”

a declarat János-Szatmári Szabolcs.

Urmează ca în termen de 30 de zile Ministerul Educației să-l valideze în funcție pe rector. După acest pas János-Szatmári Szabolcs va putea să își desemneze decanii și prodecanii instituției.

János-Szatmári Szabolcs a făcut studiile de masterat și doctorat la Babes Bolyai, la secția de filologie maghiară-germană și este recor din 2009.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult