Categorized | Social

Parcul Padiș se amenajează, străzile Ana Ipătescu şi Eroul Necunoscut se modernizează

Municipalitatea lucrează la verificarea proiectului de amenajare a Parcului Padiş (delimitat de Calea Aradului, Octavian Goga şi strada Padişului) urmând ca, cel mai probabil în cursul lunii următoare, să fie predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor. Tot la capitolul investiții poate fi trecută și începerea modernizării străzilor Ana Ipătescu şi Eroul Necunoscut.

Reprezentanții Primăriei intenționează să amenajeze un loc de recreere, joacă şi promenadă pentru locuitorii cartierului, având în vedere lipsa unei zone de agrement şi a locurilor de joacă din apropiere. În acest moment, parcul este doar o zonă cu iarbă neîngrijită, unde pe alocuri există plante ornamentale de talie mică.

Proiectantul lucrării este S.C Proexco S.R.L, iar executantul investiţiei va fi S.C. Selina în asociere cu S.C Proexco S.R.L şi cu S.C. Paniman.

Valoarea totală a contractului de lucrări este de puțin peste un milion de lei, iar acesta cuprinde atât proiectarea şi asistenţa tehnică, cât şi execuţia lucrărilor.

Investiţia presupune amenajarea de alei, de scuaruri, amenajarea de locuri de joacă pentru copii, construirea unei toalete publice, montarea a trei cişmele, dar şi realizarea unei fântâni arteziene.

Parcul va avea doua zone verzi: una cuprinsă între Calea Aradului şi str. Vlădeasa (6.600 de metri pătrați) şi una cuprinsă între str. Vlădeasa şi str. Octavian Goga (3.150 metri pătrați).

Totodată, vor fi montate bănci de odihnă şi coşuri de gunoi și se va avea în vederea plantarea de arbori şi arbuşti pe toată suprafaţa parcului.

A început modernizarea străzilor Ana Ipătescu şi Eroul Necunoscut

 

Primăria Oradea a predat marți, 31 ianuarie, amplasamentul pentru lucrările de modernizare a două noi străzi din Oradea, Ana Ipătescu şi Eroul Necunoscut. Lucrările se vor întinde pe o perioadă de 3 luni, respectiv 60 de zile, în funcţie de condiţiile meteo şi vor fi executate de către SC Drumuri Bihor.

Pe strada Ana Ipătescu, pe un tronson de o lungime de 457 de metri, municipalitatea va efectua lucrări de modernizare a străzii, care presupun realizarea canalizării pluviale şi trotuare, se vor face şanţuri carosabile, vor fi executate corecţiile necesare la carosabil pentru colectarea în condiţii optime a apelor pluviale şi se va turna asfalt. În final, se vor efectua marcajele de delimitare şi trecerile de pietoni.

De asemenea, pe strada Eroul Necunoscut, pe o lungime de 220 metri, se vor efectua lucrări la carosabil, la trotuare şi la canalizarea pluvială.

Valoarea contractului (proiectare plus execuţie) pentru strada Ana Ipătescu este de peste 873 de mii de lei (fără TVA), iar pentru strada Eroul Necuoscut este de 412 mii de lei (cu TVA).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult