Categorized | Social

S-a reluat construcția podului care va lega strada Dragoş Vodă de Făcliei

Lucrările la podul care va lega străzile Dragoş Vodă şi Făcliei au fost reluate în această săptămână, în prezent fiind în curs procesul de sudare a tronsoanelor metalice, pe malul drept al Crişului Repede. După sudarea celor 16 tronsoane, podul va fi „lansat” de pe malul drept spre malul stâng, printr-o tehnologie nouă. Executantă este firma Construcţii Bihor, contractată de societatea Macio, care suportă costurile construcţiei podului.

Lucrările la pod au fost demarate în vara anului trecut, până în prezent fiind realizate cele două culei şi cele două pile de sprijin.

Conform inginerului-şef Ştefan Roşca, montarea părţii metalice a podului va fi gata până la data de 15 martie, urmând ca cel târziu până la sfârşitul lunii aprilie să se încheie turnarea betonului şi restul lucrărilor aferente.

Noul pod va avea două benzi de circulaţie, pe o lăţime de 7,8 metri, precum şi trotuare pe ambele părţi, cu lăţimea de 1,5 metri fiecare.

Primăria municipiului Oradea urmează să amenajeze rampele de acces spre pod.

Lucrările vor fi executate de SC Construcţii Bihor şi Drumuri Orăşeneşti, contractul prevăzând realizarea rampelor în lungime totală de 163 metri, giraţia de pe strada Dragoş Vodă, intersecţia de pe strada Făcliei, pasajul pietonal, iluminatul public, marcajele şi indicatoarele rutiere.

Valoarea contractului este de aproximativ două milioane de lei fără TVA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult