Categorized | Religie/Culte

Două doctorate și o lecție a istoriei, la Cluj

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

7 Responses to “Două doctorate și o lecție a istoriei, la Cluj”

 1. Nicolae spune:

  Doamna Ramona, nu am citit tot materialul, doar cateva pasaje, suficient ca sa imi dau seama ca e acelasi bors de care vorbea si Mitropolitul Bartolomeu. Daca sunteti ortodoxa e rusine ca nu cunoasteti adevarul, daca sunteti greco-catolica e un articol obisnuit de adevar fals al greco-catolicilor.

 2. marcel spune:

  Din cate stiu un ziarist ar trebui sa fie neutru atunci cand sub umbrela profesionalismului publica un articol. Nu am vazut nimic profesionalist in acesta prezentare, ba mai mult am avut inpresia ca este un articol din ziarele axistente in Biserica Unita. Mai aveati putin si il prezentati pe PS Florentin ca fiind personalitatea cea mai mare a Romaniei. Cu siguranta ca este u n om deosebit, insa atitudini de genul acestora pe care le abordati cu atata patos cred ca-i umbresc mult imaginea. Trist! Nu am gasit nici o umbra din iubirea pe care o tot predicati in acest articol. Se vede ca fiecare intelege ceea ce vrea, nu ceea ce spune istoria. Vreti sa aratati ca mitropolitul Andreicut nu este la nivelul lui Florentin, ca si pregatire! Nu stiu ce sa zic! Oricum cand Bartolomeu traia, din punctul acesta de vedere Florentin, comparativ privind lucrurile, era undeva la joaca intr-o lada cu nisip. Mai cercetati si incercati sa fiti un prefesionalist!

 3. Ramona Balutescu spune:

  Nu, puiut, sint atee. Probleme?
  Iar Bartolomeu a fost un ticalos. Si asa va ramine in istorie.

 4. lucian spune:

  Iti spun eu ca deja Bartolomeu e consacrat de istorie si e sfant. Dumneata esti macinata de rautate. Te compatimesc. Habar nu ai de istorie, nu sti carte, esti prost informata. Bartolomeu tocmai prin asta este mare, prin faptul ca e atacat. Vorba aia: Sunt oameni care te contesta? Bucura/te! Inseamna ca ai facut ceva in viata.
  Nu ai nicio dovada pentru ce susti. Eu iti dau un singur fragment din emisiunea Eugeniei Voda, Profesionistii, cu Constantin Iulian, un om torturat la Aiud. Cred ca nu mai trebuie niciun comentariu.
  EV:… Şi mă uit ce tinereţe aveţi, ce privire vie, ce bine vă prezentaţi!
  CI: Vă mulţumesc pentru…
  EV: Acuma, dintre torţionarii dumneavoastră, dacă se uită la televizor şi vă vede careva, pot să spună: “Uite, domne’, ce se plânge c-a păţit în puşcărie, când uite ce bine se ţine!”.
  CI: Da, însă când am ieşit eram o epavă, ăsta este adevărul, adică în ultimele luni de închisoare mă duceau oamenii în spate, că nu mai puteam să ies nici la aer.
  EV: Spuneţi-mi un nume de om care v-a dus în spate într-o puşcărie!
  CI: Anania! Părintele Bartolomeu Anania. M-a scos de câteva ori la aer, el, săracul, la Aiud…“

 5. Ramona Balutescu spune:

  Bartolomeu e un ticalos, Lucian. Imi spui ca nu stiu carte si nici macar propozitia asta de trei cuvinte nu ai idee s-o scrii corect. Halal.

 6. Marian Ilie Stefanescu spune:

  Deosebită consideraţie pentru articolul Dvs. stimată Doamnă Ramona Bălutescu. Susţineţi adevărul Bisericii Române Unite care nu a trădat interesele Naţiunii Române. Alţii au scris Pastorale împotriva Românilor şi a Marii Uniri de la 1918(vezi documentele vremii cu episcopul Mangra ş.a.). Altul, zis astăzi sfânt, a săltat în sanie pe Ecaterina Varga, „Doamna noastră” apărătoarea moţilor din Apuseni şi a predat-o autorităţilor austro-ungare. Sau se mai doreşte să dovedim cu documentele istorice expuse de istoricul David Prodan din care rezultă câţi arginţi au primit clericii ortodocşi din partea autorităţilor austro-ungare pentru a-i preda pe Horia, Cloşca şi Crişan ? Şi au făcut-o, şi ştim sfârşitul. Şi au făcut-o în 1948 când au dat mâna cu regimul bolşevic, trădând cauza democraţiei şi a Neamului, lăsând pe fraţii lor, de diferite alte convingeri, să înfunde închisorile şi întreg Gulagul Românesc

 7. mihai spune:

  Doamna/Domnisoara Ramona Balutescu,
  Daca sunteti atee, asa cum ati marturisit, de ce nu va vedeti de treburile dumneavoastra? Credeti ca realizati ceva bagand „zazanie” intre cele doua biserici surori? Nu faceti decat sa aratati ca sunteti plina de ura si sa aruncati cu noroi in institutii prestigioase ale tarii noastre, ceea ce a devenit o „normalitate” in presa romaneasca a zilelor noastre! Dumneavoastra, jurnalistii, ati devenit un fel de „zei” care se pricep la toate si-si dau cu parerea in toate!
  Lucrul care va injoseste cel mai mult, pe dumneavoastra -in cazul de fata- este jignirea pe care o utilizati foarte des in articolul pe care l-ati scris!
  Cine sunteti dumneavoastra?! – O ANONIMA! Cine sunt cei despre care scrieti?! Niste personalitati, care raman in istorie!Cred ca deja v-am acordat prea multa atentie!
  SA VA FIE RUSINE!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult