Categorized | Cultură

Fotografii orădeni, mereu în Top

Membrii Clubului Fotografic Nufărul din Oradea (CFNO), au obţinut în ultima perioadă, o serie de rezultate deosebite în confruntările naţionale şi internaţionale. Fie că vorbim despre Luna Fotografiei din România, Salonul Naţional Fotografia Anului, Salonul Naţional Cupa Fotocluburilor sau Salonul Naţional al Tineretului, fotografii orădeni au fost la înălțime.

Ediţia a III-a a Festivalului Naţional cu participarea internaţională Luna Fotografiei din România, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, a oferit, şi membrilor cunoscutului fotoclub orădean, posibilitatea de a se confrunta, în mai multe categorii de concurs.

În cadrul ediţiei a doua a Salonului Naţional Fotografia Anului, din cele 100 de imagini acceptate, 17 au fost realizate de membrii fotoclubului orădean: Dancoglu Constantin (5 lucrări), Filipescu Christian (3 fotografii), Petrila Gheorghe (3 lucrări) şi Vasile Vénig (6 lucrări).

Este de apreciat faptul că două dintre lucrările artistului fotograf Vasile Vénig, au fost distinse cu placheta salonului, iar lucrarea „El fugitivo” a obţinut trofeul Fotografia Anului. Organizatorii salonului au primit pentru această confruntare peste 1.600 lucrări, dintre care, juriul naţional, a acceptat doar 100 de fotografii.

Câștigători ai Cupei Fotocluburilor

O altă întrecere la care s-au obținut rezultate remarcabile a fost Salonul Naţional Cupa Fotocluburilor. Pentru ediţia a III-a, a salonului, au fost înregistrate 17 colecţii, din care juriul naţional, a acceptat 10 colecţii, din care 3 au fost realizate de membrii CFNO.

Din cele trei colecţii acceptate, membrii cunoscutului fotoclub orădean, au obţinut o menţiune AAFR  cu seria „Culorile Veneţiei”, iar cu ciclul „Curcubeu toxic”, au cucerit Cupa Fotocluburilor, a doua oară consecutiv. Dacă şi la ediţia a IV-a, care va avea loc în anul 2013, colecţia orădeană, va obţine Cupa Naţională, aceasta va rămâne definitiv la sediul Clubului Fotografic Nufărul din Oradea.

Premiile au fost preluate recent, în cadrul festivităţilor dedicate lansării oficiale a ediţiei a III-a, a Festivalului Naţional Luna Fotografiei din România, într-un cadrul deosebit, derulate la Muzeul de Artă din Cluj Napoca.

Tot acolo, mai mulţi membrii ai fotoclubului, au primit, într-un cadru festiv, diferite distincţii de merit naţional şi internaţional, astfel: Monica Butnaru, distincţia Art.AAFR, Petrila Gheorghe, distincţia E.AAFR. Artistului fotograf Constantin Dancoglu i-a fost înmânată, în semn de apreciere a rezultatelor internaţionale obţinute, disticţia E.FIAP/s.

Rezultate deosebite, au obţinut membrii fotoclubului orădean, şi la ediţia a II-a, a Salonului Naţional al Tineretului, la care juriul naţional a acceptat 100 de fotografii, în cele 10 categorii de concurs.

Reprezentanta fotoclubului orădean, Monica Butnaru, a obţinut 17 lucrări acceptate de juriul naţional, din care 3, au fost distinse cu Placheta Salonului. Deoarece a obţinut cele mai multe plachete, juriul i-a acordat cea mai mare distincţie: medalia de aur AAFR.

În acest context, în data de 10 februarie 2012, cunoscutul fotoclub orădean, a fost invitat, de către  TVR Timişoara, să participe într-o emisiune dedicată artei fotografice din România. Clubul Fotografic Nufărul din Oradea, va fi reprezentat, de către artiştii fotografi: Monica Butnaru, Constantin Dancoglu şi Claudiu Szabó, vicepreşedintele CFNO.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult