Categorized | Cultură

Fotografii orădeni, mereu în Top

Membrii Clubului Fotografic Nufărul din Oradea (CFNO), au obţinut în ultima perioadă, o serie de rezultate deosebite în confruntările naţionale şi internaţionale. Fie că vorbim despre Luna Fotografiei din România, Salonul Naţional Fotografia Anului, Salonul Naţional Cupa Fotocluburilor sau Salonul Naţional al Tineretului, fotografii orădeni au fost la înălțime.

Ediţia a III-a a Festivalului Naţional cu participarea internaţională Luna Fotografiei din România, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, a oferit, şi membrilor cunoscutului fotoclub orădean, posibilitatea de a se confrunta, în mai multe categorii de concurs.

În cadrul ediţiei a doua a Salonului Naţional Fotografia Anului, din cele 100 de imagini acceptate, 17 au fost realizate de membrii fotoclubului orădean: Dancoglu Constantin (5 lucrări), Filipescu Christian (3 fotografii), Petrila Gheorghe (3 lucrări) şi Vasile Vénig (6 lucrări).

Este de apreciat faptul că două dintre lucrările artistului fotograf Vasile Vénig, au fost distinse cu placheta salonului, iar lucrarea „El fugitivo” a obţinut trofeul Fotografia Anului. Organizatorii salonului au primit pentru această confruntare peste 1.600 lucrări, dintre care, juriul naţional, a acceptat doar 100 de fotografii.

Câștigători ai Cupei Fotocluburilor

O altă întrecere la care s-au obținut rezultate remarcabile a fost Salonul Naţional Cupa Fotocluburilor. Pentru ediţia a III-a, a salonului, au fost înregistrate 17 colecţii, din care juriul naţional, a acceptat 10 colecţii, din care 3 au fost realizate de membrii CFNO.

Din cele trei colecţii acceptate, membrii cunoscutului fotoclub orădean, au obţinut o menţiune AAFR  cu seria „Culorile Veneţiei”, iar cu ciclul „Curcubeu toxic”, au cucerit Cupa Fotocluburilor, a doua oară consecutiv. Dacă şi la ediţia a IV-a, care va avea loc în anul 2013, colecţia orădeană, va obţine Cupa Naţională, aceasta va rămâne definitiv la sediul Clubului Fotografic Nufărul din Oradea.

Premiile au fost preluate recent, în cadrul festivităţilor dedicate lansării oficiale a ediţiei a III-a, a Festivalului Naţional Luna Fotografiei din România, într-un cadrul deosebit, derulate la Muzeul de Artă din Cluj Napoca.

Tot acolo, mai mulţi membrii ai fotoclubului, au primit, într-un cadru festiv, diferite distincţii de merit naţional şi internaţional, astfel: Monica Butnaru, distincţia Art.AAFR, Petrila Gheorghe, distincţia E.AAFR. Artistului fotograf Constantin Dancoglu i-a fost înmânată, în semn de apreciere a rezultatelor internaţionale obţinute, disticţia E.FIAP/s.

Rezultate deosebite, au obţinut membrii fotoclubului orădean, şi la ediţia a II-a, a Salonului Naţional al Tineretului, la care juriul naţional a acceptat 100 de fotografii, în cele 10 categorii de concurs.

Reprezentanta fotoclubului orădean, Monica Butnaru, a obţinut 17 lucrări acceptate de juriul naţional, din care 3, au fost distinse cu Placheta Salonului. Deoarece a obţinut cele mai multe plachete, juriul i-a acordat cea mai mare distincţie: medalia de aur AAFR.

În acest context, în data de 10 februarie 2012, cunoscutul fotoclub orădean, a fost invitat, de către  TVR Timişoara, să participe într-o emisiune dedicată artei fotografice din România. Clubul Fotografic Nufărul din Oradea, va fi reprezentat, de către artiştii fotografi: Monica Butnaru, Constantin Dancoglu şi Claudiu Szabó, vicepreşedintele CFNO.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult