Categorized | Social

Codul galben de ninsoare a băgat Primăria Oradea în ședință

Comandamentul pentru deszăpezire s-a întrunit miercuri, 15 februarie 2012 în şedinţă operativă, în urma anunţului de cod galben de ninsori pentru judeţul Bihor, valabil în intervalul 15 februarie ora 18:00 – 16 februarie ora 18:00. Au fost prezenţi reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea, ai RER Ecologic Service şi ai Selina.

În cadrul şedinţei, Mircea Ghitea, şeful Direcţiei Tehnice, care coordonează şi Comandamentul pentru deszăpezire, a stabilit modul de intervenţie pentru următoarele zile, în caz de ninsori abundente. Firmei RER, care răspunde de deszăpezire, i s-a cerut să intervină cu prioritate pe arterele principale ale oraşului, în intersecţii şi la intrările-ieşirile din oraş, de câte ori situaţia o impune, pentru a se asigura desfăşurarea în bune condiţii a traficului rutier.

Pentru ca firma RER să aibă posibilitatea să intervină cu operativitate inclusiv pe arterele secundare, s-a solicitat sprijinul companiei Selina.

În vederea unei organizări cât mai eficiente a operaţiunilor de deszăpezire, au fost stabilite traseele care vor reveni firmei Selina, pe care aceasta va interveni cu utilajele cu plug. Ea va acţiona pe axa Rogerius – Centru Civic, reprezentând aproximativ o treime din oraş.

Curățați sau veți fi amendați!

Pe aceste trasee, în urma utilajelor cu plug ale Selina, firma RER va interveni cu utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant. În caz de nevoie, bateriile de intervenţie vor fi însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale şi Poliţiei Circulaţie, care vor asigura siguranţa deplasării în trafic a utilajelor grele.

„Primăria Oradea roagă cetăţenii să acorde prioritate utilajelor de intervenţie, să parcheze maşinile cât mai aproape de bordură, să îndepărteze zăpada, gheaţa şi să combată poleiul de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea”

se afirmă în comunicatul municipalității în care se mai spune că pentru nerespectarea obligaţiilor de a curăța trotuarele din dreptul imobilelor, pot fi aplicate sancţionaţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice.

Utilajele de deszăpezire vor interveni de îndată ce grosimea zăpezii atinge 5 cm, revenind pe trasee de câte ori este necesar pentru a asigura buna desfăşurare a traficului rutier.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Codul galben de ninsoare a băgat Primăria Oradea în ședință”

  1. Oradea spune:

    Sa le fie rusine pentru ca au blocat traseul Oradea-Marghita fara a avea un motiv bine intemeiat. Daca vroiau sa justifice o gramada de cheltuieli in urma acestor nisnsori, o pute-au face in alta parte. Nu sa tina bieti oameni pe strada. Nesimtitilor!!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult