Categorized | Social

Parcări în locul garajelor din zona străzii Sovata

Primăria Oradea a finalizat licitaţia organizată pentru reamenajarea spaţiilor de locuit din zonele străzilor Sovata, Aluminei, Tuşnadului și cea a digului de pe malul drept al Crişului Repede. Astfel, în locul garajelor care urmează să fie demolate vor fi construite 350 de noi locuri de parcare.

Proiectul vine în continuarea investiţiilor realizate anul trecut de Primăria Oradea, care au constat în amenajarea ca zonă de recreere a spaţiului de pe malul drept al Crişului Repede – zona cuprinsă între Podul Decebal şi Podul Densusianu.

Pe tot acest tronson s-a introdus iluminatul public, s-au montat filigorii, mobilier urban, bănci de odihnă şi coşurilor de gunoi.

Totodată, s-au construit alei de trecere platforme betonate, locuri de joacă pentru copii dotate cu aparate de joacă, un  teren de sport, un ţarc pentru câini, 13 foişoare.

Întreaga zonă a fost gândită astfel, încât să deservească toate categoriile de vârstă. Astfel, acum există o zonă amenajată cu aparate de joacă pentru copii – destinată celor mici, o altă zonă amenajată cu terenuri de sport – destinată tinerilor şi ultima zonă amenajată cu filigorii, concepută pentru recreerea celor mai în vârstă

Garajele vor fi demolate

Proiectul de reamenajare a spaţiilor de locuit str. Sovata – Aluminei – Aleea Tuşnadului – zona dig mal drept Crişul Repede constă în demolarea garajelor din această zonă, pentru a face loc amenajării de locuri de parcare.

Pe spaţiul astfel eliberat, se vor construi peste 350 de locuri de parcare, dublu faţă de numărul garajelor, şi un al doilea teren de sport destinat tinerilor.

Cei ale căror garaje vor fi demolate vor beneficia de un loc de parcare gratuit timp de 5 ani

Licitaţia a fost câştigată de firma S.C. Drumuri Bihor în asociere cu S.C. Ritmoteh S.R.L la valoarea de 2,3 milioane lei. Criteriul de atribuire al licitaţie a fost preţul cel mai scăzut dintre ofertele declarate admise.

Termenul de contestare al licitaţiei este 20 februarie 2012, după care se va trece la semnarea contractului de lucrări.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Parcări în locul garajelor din zona străzii Sovata”

  1. florescu cristian adrian spune:

    VA ASTEPT CU NERABDARE SI INTERES+CURIOZITATE ,SA REZOLVATI PROBLEMELE CU PARCARILE DE DOMICILIU DE PE SOVATA ( stau pe 31)!
    muumimlt

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult