Categorized | Social

Episcopul Virgil Bercea face un apel către credincioși: „Nu rămâneți indiferenți la dramele fraților noștri!”

Credincioşii greco-catolici care doresc să facă un gest de solidaritate umană o pot face în duminica dinaintea intrării în post: 26 februarie 2012. Fondurile colectate în Bisericile Catolice din Oradea vor fi utilizate în cadrul unor proiecte de reabilitare a caselor afectate de zăpadă sau pentru achiziţionarea de animale mici pentru familiile care le-au pierdut sub munții de zăpadă.

În Eparhia Greco-Catolică responsabilitatea de a aduna aceste fonduri a revenit Asociaţiei „Caritas Eparhial”. Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 26 februarie 2012 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei până la 15 martie 2012, cel târziu.

„Ultimele săptămâni au fost deosebit de grele pentru zeci de mii de semeni de-ai noştri, rămaşi prizonieri în propriile locuinţe. Sute de localităţi din ţară au fost izolate, familii întregi rămânând blocate în case sub zăpadă.

Toate persoanele prizoniere în locuinţe au trăit în aceste zile momente dramatice, resursele de apă şi hrană fiindu-le grav afectate. Zeci de oameni au murit până acum în toată ţara, însă situaţia ar putea deveni mult mai dramatică, mii de oameni fiind în pericol iminent în momentul în care munţii de zăpadă vor începe să se topească.

Localităţile din Eparhia de Oradea au fost, din fericire, şi de această dată ferite de dramele con-naţionalilor noştri. Iar eu vă cer astăzi, dragii mei, să nu rămâneţi indiferenţi la dramele fraţilor noştri, să vă întoarceţi privirea spre ei, dând din prea-plinul vostru şi împărţind din puţinul vostru pe care îl aveţi.”

se precizează într-o scrisoare adresată credincioșilor de către Episcopul Virgil Bercea.

Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există și un număr de cont pus la dispoziţie: Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902, Banca Transilvania Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult