Categorized | Social

Primăria vrea să reabiliteze și Podul din centrul orașului

Pentru că podul din beton armat din Piaţa Unirii (fostul Pod Ladislau) prezintă probleme la structura de rezistenţă, administraţia locală intenționează să depună o cerere de finanțare la ADR Nord-Vest reabilitarea și consolidarea acestuia.

Săptămâna trecută, Primăria Oradea a semnat cu firma S.C Restitutor Proiect S.R.L. contractul pentru elaborarea proiectului de arhitectură „Reabilitarea şi reamenajarea podului din beton armat din Piaţa Unirii şi a finisajelor zidurilor de sprijin aferente malului stâng al Crişului Repede pe tronsonul cuprins între Sinagoga Neologă şi Pod,

respectiv în aval în dreptul zidului de sprijin amenajat cu parapeţi şi jardiniere de tip seccesion  şi malul drept pe tronsonul aferent Pieţei Ferdinand”.

Cu bani europeni

Podul din beton armat din Piaţa Unirii (fostul Pod Ladislau) prezintă probleme la structura de rezistenţă, fapt care a determinat administraţia locală să ia masuri concrete pentru remedierea lor.

„Proiectul de arhitectură al acestui pod împreună cu proiectul pentru consolidarea podului vor constitui împreună un proiect integrat, pentru concretizarea căruia, specialiştii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţarea Internaţională din Primăria Oradea vor depune o cerere de finanţare la Agenţia de Dezvolare Regională Nord – Vest”

a precizat directorul Marcel Boloş.

Urmează ca până la sfârşitul acestui an, să fie realizate documentaţiile şi cerere de finanţare să fie depusă la ADR Nord Vest.

În ceea ce priveşte realizarea proiectului de arhitectură, preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului este de 20.333 lei. Această sumă este compusă din următoarele elemente: 1.016 lei reprezentând documentaţii obţinere avize şi acorduri, 14.233 lei – DALI  (documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) şi 5.083 lei – reprezentând PT, CS şi DE.

Firma S.C Restitutor Proiect S.R.L. se obligă prin contract să presteze serviciile de proiectare la standardele şi performanţele prezentate în propunerea tehnică, anexată la contract şi să respecte cerinţele din caietul de sarcini.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult