Categorized | Social

Firmele bihorene au împărțit ajutoare în satul Măicănești din Vrancea

Campania de solidaritate sociala „Firmele bihorene ajută sinistraţii”, organizată de Asociaţia Firmelor Bihorene, s-a terminat fericit cu deszăpezire satului Stupina, după ce acesta a fost izolat de restul României timp de 10 zile. Valoarea totală a sponsorizărilor făcute de firmele bihorene către sinistrați a fost de aproximativ 18.500 de euro.

Scopul campaniei a fost de a ajuta punctual una din multele comune înzăpezite, izolate, fara posibilitatea de a avea acces la alimente de primă necesitate și asistență medicală. Patronii au ales, în urma discuției cu autoritățile județene din Vrancea, comuna Măicănești care a fost lovită puternic de viscole în acestă perioadă.

La sfârşitul de săptămână trecut, echipele de acţiune au deszăpezit, pentru prima dată în ultimele două săptămâni, drumul de acces spre satul Stupina, comuna Măicăneşti, judeţul Vrancea şi au împărţit sinistraţilor de aici peste 1.000 de pachete cu alimente de primă necesitate.

De asemenea, echipajele de ambulanţă care au însoţit convoiul umanitar au oferit asistenţă medicală de urgenţă şi medicamente tuturor celor care au avut nevoie.

Această campanie  „Firmele bihorene ajută sinistraţii” a fost posibila datorită donaţiilor făcute de peste 40 de firme private bihorene, dar și de mai multe persoane fizice.

Acestea au donat bani, încălţăminte şi alimente sau au pus la dispoziţia organizatorilor campaniei peste 40 de medici, asistente, ambulanţieri, pompieri şi agenţi de securitate, valoarea totală a sponsorizărilor fiind de aproximativ 18.500 de euro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult