Categorized | Cultură

Sărbătoare de suflet la Gyula în Ungaria

Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria și Centrul de Documentare din Gyula, au reușit să adune în Centrul Cultural Românesc din aceeași localitate, peste 300 de români, dar nu numai, la Balul pe Țară al românilor.

Reprezentanți de seamă ai comunității românești din toată Ungaria, Budapesta, Leucus, Tihihaz, Aletea, Bătania, Micherechi, Bedeu, Pocei, Apateu, Săcal și alte localități dar și din România, Bihor și Arad au fost prezenți la această întîlnire de suflet.

Invitați de seamă în programul artistic au fost și artiștii bihoreni de la Ansamblul folcloric Bărdăuța din Borod, conduși cu mână de fier și suflet de aur, de învățătoarea Florica Suciu, om de mare cultură, cu aplecare spre arta tradițională.

Soliștii ansamblului: Cristina Drăgan, Andreea Suciu, alături de invitatele speciale ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Violeta Gherman și Ioana Urs au încântat publicul spectator și au constituit un tot unitar cu dansatorii reușind să impresioneze prin repertoriul muzical-coregrafic, costumație și prezență scenică.

Miron Blaga și Florea Crișu, specialiștii delegați de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, au fost și au trăit alături de Ansamblul folcloric ,,Bărdăuța” din Borod, momente și fragmente de spiritualitate românească în Ungaria.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult