Categorized | Social

Topirea zăpezilor nu pune Bihorul în pericol

Conform reprezentanților Administrației Bazinale de Apă (ABA) „Crișuri” deși căldura va topi zăpezile abundente căzute în județ, pentru următoarele 7-10 zile, nu exista pericol de inundații. Surplusul de apă rezultat din topirea zăpezilor care va ajunge în cursurile de apă va fi preluat fără probleme în lacurile de acumulare.

Specialiștii de la ABA Crișuri pornesc de la premisa că dacă se vor păstra minimele negative în timpul nopții, zăpada nu se va topi brusc.

„Dacă nu vor apărea precipitații lichide mai mari de 20 de litri pe metru pătrat, nu ne așteptăm la fenomene deosebit de periculoase, pentru urmatoarele 7-10 zile”

spun reprezentanții ABA Crișuri.

Totuși, aceaștia avertizează că în zonele de câmpie, este posibil să apară fenomenul de băltire,

„de aceea, este util ca autoritățile locale și populatia să ia măsurile necesare de îndepărtare a zăpezii din zona caselor, să curețe șanturile si rigolele, pentru a face traseu zăpezii spre cursurile de apă”.

În județul Bihor există 114 acumulari permanente și nepermanente dintr-un total de 149 din întreg bazinul și peste 670 de km de maluri îndiguite dintr-un total de 1186 km de maluri îndiguite în bazin.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult