Categorized | Cultură

Mărțișoare cu vino-ncoa’

Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Oradea va organiza începând de luni, 27 februarie și până pe 8 martie, la Galeria de Arte Vizuale din Oradea, str. Republicii nr. 15, un târg de mărţişoare şi cadouri. Artişti plastici, meşteri artizani şi studenţi la arte vor oferi orădenilor mărţişoare de toate tipurile, făcute de propriile lor mâini.

În cadrul Târgului, orădenii vor putea să admire și să cumpere mărțișoare tradiţionale, mărţişoare de criză şi suprarealiste, baroce, vintage şi recycle, minimaliste, bijuterii (coliere, brăţări, cercei, mărgele medalioane, cruciulţe), unicate, serie mică, toate făcute de mâna artistului, din materiale dintre cele mai diverse: ceramică, fimo, lemn, piele, cupru, alamă, pâslă, hârtie și materiale textile.

„Oferta noastră nu se opreşte aici pentru că după sezonul mărţişoarelor urmează 8 Martie iar pentru această zi creatorii noştri au pregătit o seamă de obiecte utile şi simpatice pentru fiice, mămici, bunici, iubite, soţii, doamne şi domnişoare, şefe, patroane, directoare şi profesoare, adică tot ceea ce înseamnă eternul feminin sărbătorit de Ziua Femeii”

se afirmă într-un comunicat al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Oradea.

Organizatorii au mai pregătit pentru cei interesați și felicitări de 8 Martie lucrate manual (din mătase naturală pictată sau flori naturale presate) ori printate după desene originale, felurite bijuterii, eşarfe de mătase naturală pictate manual, genţi şi poşete din piele naturală, cusute manual, obiecte din pâslă, aranjamente florale din flori naturale, traiste împletite din fibre textile, sticlă pictată în tehnica vitro etc.

Obiectele pot fi admirate și achiziționate începând de luni, 27 februarie, de la Galeria de Arte Vizuale (str. Republicii nr. 15), între orele 11:00 şi 19:00 (sâmbăta şi duminica va fi deschis de la 12:00 la 20:00).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult