Categorized | Social

„Seara pentru Sebi” s-a dovedit a fi una deosebită pentru toți participanții

Spectacolul umanitar „O seară pentru Sebi” care a avut loc sâmbătă, 25 februarie, a fost un real succes. Organizatorii au reușit să adune din vânzarea biletelor peste trei mii de lei iar participanții la eveniment s-au bucurat de muzică, dans, teatru și voie bună, atracția pricipală constituind-o piesele noi ale cântăreței Ana Maria Georgescu.

Pentru a marca aniversarea a 26 de ani pe care Sebastian Iftimi i-a împlinit zilele trecute, mai exact pe data de 23 februarie, Clubului Leo ,,Black Eagle”, în colaborare cu firma Sinton, care a asigurat sonorizarea şi luminile, cu Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură Oradea, precum şi Radu Matei Pavel, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, a organizat sâmbătă seara, la Casa de Cultură Oradea spectacolul caritabil  „O seară pentru Sebi”.

Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, un număr impresionant de orădeni dând curs invitaţiei de a veni în sprijinul lui Sebastian. Peste 200 de persoane au umplut sala de spectacole de la CCO, aducându-şi contribuţia la campania noastră de strângere de fonduri. În acest moment, Clubul Leo ,,Black Eagle” a reuşit să  adune de-a lungul întregii campanii suma de 6.056 de lei.

Banii strânşi provin din vânzarea biletelor, din vânzarea de tablouri pictate de Oana Pelea, din donaţiile făcute de către zeci de orădeni inimoşi, din vânzarea baloanelor realizate de Thomas Becket dar și din vânzarea mărţişoarelor realizate manual de învățătoarele Florica Bisorca și Anamaria Popovici de la Școala cu clasele I-VIII din Leș, de Monica Butnaru  precum și de Grădinița „Trei ursuleiți”.

„Reaminitim că pentru tratarea bolii de care suferă Sebastian Iftimi este nevoie de un transplant cu celule stem, operaţie foarte costisitoare (150.000 euro), bani asiguraţi de Ministerul Sănănăţii. În plus, el mai are nevoie de o sumă suplimentară pentru că, timp de 6 luni, va trebui să locuiască, în străinătate, în afara unității medicale”

se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

Cântece în primă audiție

Succesul spectacolului caritabil a fost asigurat de prezenţa pe scena CCO a Anei-Maria Georgescu, care a interpretat două cântece în primă audiţie.

Renumita cântăreaţă a declarat că „în opinia mea acest eveniment este momentul potrivit pentru lansarea celor două piese noi (voce şi chitară), Sebastian fiind de vârsta mea, şi singura manieră prin care puteam să-l susţin este prin muzică, pentru că asta ştiu să fac cel mai bine. Nu cred că e o problemă să strângem această sumă, care nu este foarte mare.

S-au mai strâns bani şi pentru alte cazuri umanitare, iar orădenii au fost dispuşi să ajute”.

Ana Maria Georgescu a jucat şi rolul de amfitrion al serii umanitare, alături de talentatul actor al Teatrului Regina Maria, Ciprian Ciuciu. Aceştia au dat citire şi unei declaraţii de mulţumire redactată de Sebastian Iftimi.

Spectacolul a fost deschis de trupa Blue Strings, al cărei debut a avut loc în cursul acestui an. Prestaţia lor a trezit grustul publicului pentru muzică, pe scenă urcând apoi tânărul interpret de doar 14 ani, Răzvan Dobai, a cărui voce impresionantă a creeat o vie emoţie în rândul tuturor celor prezenţi.

A  urmat un moment în care Ana-Maria Georgescu şi Ciprian Ciuciu au dat citire celor mai frumoase mesaje de încurajare trasmise de sute de oameni pe adresa cazumanitarsebastianiftimi@gmail.com

Printre cei care au trimis mesaje s-a numărat cântăreaţa Angela Similea, actorul Dan Puric, trupa Holograf şi trupa Taxi. De asemenea, au fost prezentate clipurile trupei Akcent şi ale iubitei interprete Inna, care şi-au rupt din timpul preţios de prin turnee şi i-au făcut o surpriză extraordinară lui Sebastian.

Pe scena CCO au urcat, impresionând prin coregrafia aleasă, și Replay Dance Studio, care au susţinut, în mai multe reprize, dansuri extraordinare. O prestaţie remarcabilă a avut-o Trupa de teatru „Magne” coordonată de actorul Florian Silaghi, al cărei moment artistic a fost gustat de către spectatori.

Cunoscutul interpret de hip-pop Saylas a încântat auditoriul cu hituri proprii dar și prin remarcabilul duet alături de Carmen Stoica. Un moment plin de suspans a fost prezentat de Eduard şi Bianca, care au reuşit, din nou, să farmece şi să stârnească aplauze îndelungi publicului prin numărul lor de magie şi iluzionism.

Spectacolul caritabil „O seară pentru Sebi” s-a încheiat în acordurile de chitară ale  lui Ali Said şi a spectaculoasei voci a Anei Maria Georgescu, care a oferit tuturor celor prezenţi două piese în primă audiţie, una dintre ele numindu-se „Cause”.

„Clubul Leo ,,Black Eagle” vă multumeşte, încă odată, că aţi contribuit la succesul acestei campanii umanitare şi vă reaminteşte că cei care vor să-l ajute pe Sebastian pot să depună bani în conturile: RO35UGBI0000392001651RON şi RO28UGBI0000392001652EUR, deschise la Garanti Bank Oradea”

se mai spune în comunicat.

Sebastian Iftimi mai poate fi ajutat și la numărul de telefon 0746.055.294.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult