Categorized | Oradea

Rămân deasupra legii! Parlamentarii care au votat la două cartele, „sancționați” cu o zi liberă!

Camera Deputaţilor a aplicat miercuri, 29 februarie decizia Biroului Permanent (adoptată în şedinţa din 28 februarie a.c.), prin care 8 deputaţi care au votat la două mâini, în diferite şedinţe de plen din 2011, au fost sancţionaţi cu interzicerea participării la o zi de şedinţă de plen, respectiv cu neplata indemnizaţiei aferente acesteia.

Decizia a fost adoptată în urma filmărilor corespondenţilor la Parlament ai Hotnews şi Gândul, în baza cărora Institutul pentru Politici Publice (IPP) a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor sesizarea nr. 2571/18 noiembrie 2011.

Ulterior IPP a urmărit subiectul în relaţie cu toate etapele procedurale şi a insistat ca parlamentarii să fie sancţionaţi.

Cei opt parlamentari sunt Gheorghe Ana – PSD, Vasile Berci – PNL, Marius Dugulescu – PDL, Ion Dumitru – PSD, Dănuţ Liga – PDL, Ciprian-Florin Luca – PSD, Valentin Rusu – PDL și Ioan Stan – PSD.

Decizia sancţionării acestor deputaţi, venită după un lung şir de proceduri, creează un precedent deosebit de important cu impact asupra comportamentului parlamentarilor la votul din plen.

Totuşi, cum IPP consideră sancţiunea disproporţionat de slabă în raport cu gravitatea faptelor acestor parlamentari, Institutul a elaborat un proiect de lege în care insistă pentru ca aceste infracțiuni să fie pedepsite cu închisoare de la șase luni la 5 ani.

Lucru care ar fi oarecum în concordanță cu legea care i se aplică cetățeanului simplu, care dacă este prins că votează de două ori poate ajunge după gratii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult