Categorized | Oradea

Rămân deasupra legii! Parlamentarii care au votat la două cartele, „sancționați” cu o zi liberă!

Camera Deputaţilor a aplicat miercuri, 29 februarie decizia Biroului Permanent (adoptată în şedinţa din 28 februarie a.c.), prin care 8 deputaţi care au votat la două mâini, în diferite şedinţe de plen din 2011, au fost sancţionaţi cu interzicerea participării la o zi de şedinţă de plen, respectiv cu neplata indemnizaţiei aferente acesteia.

Decizia a fost adoptată în urma filmărilor corespondenţilor la Parlament ai Hotnews şi Gândul, în baza cărora Institutul pentru Politici Publice (IPP) a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor sesizarea nr. 2571/18 noiembrie 2011.

Ulterior IPP a urmărit subiectul în relaţie cu toate etapele procedurale şi a insistat ca parlamentarii să fie sancţionaţi.

Cei opt parlamentari sunt Gheorghe Ana – PSD, Vasile Berci – PNL, Marius Dugulescu – PDL, Ion Dumitru – PSD, Dănuţ Liga – PDL, Ciprian-Florin Luca – PSD, Valentin Rusu – PDL și Ioan Stan – PSD.

Decizia sancţionării acestor deputaţi, venită după un lung şir de proceduri, creează un precedent deosebit de important cu impact asupra comportamentului parlamentarilor la votul din plen.

Totuşi, cum IPP consideră sancţiunea disproporţionat de slabă în raport cu gravitatea faptelor acestor parlamentari, Institutul a elaborat un proiect de lege în care insistă pentru ca aceste infracțiuni să fie pedepsite cu închisoare de la șase luni la 5 ani.

Lucru care ar fi oarecum în concordanță cu legea care i se aplică cetățeanului simplu, care dacă este prins că votează de două ori poate ajunge după gratii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult