Categorized | Cultură

Fotografii orădeni au succes și la București

Membrii Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea au contribuit substanţial atât la programul ediţiei a III-a a Festivalului naţional „Luna Fotografiei din România”, cât şi la cucerirea unor premii şi medalii oferite de organizatori. Reprezentanta Oradiei, Monica Butnaru, a obţinut două plachete, respectiv cel mai mare premiu (medalia de aur AAFR) al Salonului Naţional.

Finanţarea parţială a Festivalului „Luna Fotografiei din România” de către Ministerul Culturii a făcut posibilă participarea unui grup de bihoreni, printre care artişti fotografi Butnaru Monica, Szabo Claudiu și Gardó Zoltán, organizator voluntar al festivalului. Din delegaţia au mai făcut parte şi criticul de artă Ramona Novicov, respectiv Ştefan Tóth, care a participat şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

La vernisaj au participat un număr mare de artişti fotografi din capitală, și din Arad, Bistriţa, Braşov, Cernăuţi (Ucraina), Cluj Napoca, Galaţi, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Novi Sad (Serbia), Oradea, Săcele, Slatina, Szolnok (Ungaria) şi Tîrgu Mureş. Reprezentanta Oradiei, Monica Butnaru, a obţinut două plachete, respectiv cel mai mare premiu (medalia de aur AAFR) al Salonului Naţional.

Monedă cu primului artist fotograf din România

Delegația orădeană a luat apoi parte la festivităţile dedicate închiderii oficiale a ediţiei a III-a a Festivalului Naţional cu participare intrenaţională şi a Bicentenarului Szathmári Pap Károly – Carol Pop de Szathmári, organizată de AAFR sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional și a Băncii Naţionale a României.

Festivităţile au avut loc la sediul central al Băncii Naţionale ale României, participând, pe lângă numărul mare de iubitori ai artei fotografice, şi Mugur Isărecu, guvernatorul BNR, ministrul culturii şi patrimoniului Naţional Kelemen Hunor.

Guvernatorul BNR a salutat iniţiativa AAFR de a organiza acest eveniment la sediul Băncii, după care a prezentat noua moneda emisă de BNR, dedicată primului artist fotograf din România Szathmári Pap Károly – Carol Pop de Szathmári, expus în sală.

Cu această ocazie, artistul fotograf Ştefan Toth, preşedintele AAFR a înmânat Guvernatorului Băncii Naționale şi ministrului culturii şi patrimoniului naţional, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la naşterea lui Carol Pop de Szathmári, câte o medalie jubiliară emisă de AAFR.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult