Categorized | Oradea

România sprijină Republica Moldova cu 15 milioane de euro

România intenţionează să sprijine financiar Republica Moldova cu 15 milioane de euro pentru proiecte în domeniul protecţiei mediului şi schimbărilor climatice. Acordul semnat la Iași vizează dezvoltarea cooperării dintre cele două state în domeniile infrastructură de transport, unităţi de învăţământ, asistenţă şi sectorul energetic.

Miniştrii români ai Mediului şi Dezvoltării Regionale, László Borbely şi Cristian Petrescu, şi omologii lor din Republica Moldova, Gheorghe Şalaru şi viceministrul Anatolie Zolotcov, au semnat duminică, 4 martie 2012, în şedinţa Guvernelor celor două ţări, o Declaraţie comună privind cooperarea în domeniul protecţiei mediului.

Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România vor face demersuri pentru semnarea, în următoarea perioadă, a unui Protocol Adițional de modificare a „Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”.

Modificarea Acordului dintre Guvernele celor două ţări va avea loc în perspectiva susţinerii de către România a unor proiecte de mediu din Republica Moldova, destinate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi de adaptare la efectele schimbărilor climatice.

În acest sens, România va aloca 15 milioane de euro, din cele 100 de milioane de euro reprezentând sprijinul financiar nerambursabil acordat potrivit Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova.

Acordul vizează dezvoltarea cooperării dintre cele două state în domeniile infrastructură de transport, unităţi de învăţământ, asistenţă umanitară acordată în cazul unor situaţii de urgenţă şi sectorul energetic la care se adaugă, conform Declaraţiei comune, domeniul protecţia mediului şi schimbări climatice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “România sprijină Republica Moldova cu 15 milioane de euro”

  1. Boris spune:

    VREM UNIRE!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult