Categorized | Social

Centrul de Zi pentru persoane cu scleroză multiplă va fi finalizat în luna mai

Lucrările la Centrul de Zi pentru persoane cu scleroză multiplă sunt în linie dreaptă. Reprezentanții municipalității susțin că au mai rămas mai puțin de trei luni până când noul centru va fi finalizat, de el urmând să beneficieze 67 de persoane.

Reabilitarea și modernizarea noului centru onstă în creșterea gradului de accesibilitate în aceste spații, asigurarea unei game variate de servicii, cu scopul de a ajuta persoanele în dificultate și dotarea cu aparate necesare recuperării pentru păstrarea restantului funcțional, precum și echipamente de calcul IT.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional și o valoare totală de peste 3 milioane de lei, din care valoarea asistenţei nerambursabile este de 2,4 milioane lei.

În prezent 27 de persoane beneficiază de serviciile Centrului de zi, iar după implementare, numărul acestora va fi de 67, ca urmare a creșterii capacității pe care centrul o va putea asigura.

Beneficiari indirecți ai activității centrului de zi vor fi peste o sută de familii ale persoanelor afectate de scleroză multiplă care frecventează Centrul de zi, care vor înregistra o creştere a calităţii vieţii în urma beneficierii de serviciile centrului pentru un membru al familiei acestora, diagnosticat cu scleroza multiplă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult