Categorized | Social

Centrul de Zi pentru persoane cu scleroză multiplă va fi finalizat în luna mai

Lucrările la Centrul de Zi pentru persoane cu scleroză multiplă sunt în linie dreaptă. Reprezentanții municipalității susțin că au mai rămas mai puțin de trei luni până când noul centru va fi finalizat, de el urmând să beneficieze 67 de persoane.

Reabilitarea și modernizarea noului centru onstă în creșterea gradului de accesibilitate în aceste spații, asigurarea unei game variate de servicii, cu scopul de a ajuta persoanele în dificultate și dotarea cu aparate necesare recuperării pentru păstrarea restantului funcțional, precum și echipamente de calcul IT.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional și o valoare totală de peste 3 milioane de lei, din care valoarea asistenţei nerambursabile este de 2,4 milioane lei.

În prezent 27 de persoane beneficiază de serviciile Centrului de zi, iar după implementare, numărul acestora va fi de 67, ca urmare a creșterii capacității pe care centrul o va putea asigura.

Beneficiari indirecți ai activității centrului de zi vor fi peste o sută de familii ale persoanelor afectate de scleroză multiplă care frecventează Centrul de zi, care vor înregistra o creştere a calităţii vieţii în urma beneficierii de serviciile centrului pentru un membru al familiei acestora, diagnosticat cu scleroza multiplă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult