Categorized | Cultură

Expoziție retrospectivă. Cele mai bune fotografii făcute de artiștii orădeni în 2011

Iubitorii artei fotografice din Oradea au un nou prilej de bucurie. Vineri, 09 martie 2012, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, va avea loc expoziţia anuală a membrilor Fotoclubului „Nufărul”.

A devenit o tradiţie ca membrii cunoscutului fotoclub orădean să prezinte în faţa publicului cele mai valoroase lucrări realizate pe parcursul anului trecut.

Aşa se va întâmpla şi în acest an, la sfârşitul acestei săptămâni, când pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea vor fi instalate cele 101 fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi din cadrul Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea.

Lucrările expuse, care cuprind aproape toate genurile artei fotografice, au participat în anul 2011 la o serie de Saloane Naţionale şi intrenaţionale, obţinând mai multe medalii, premii şi menţiuni.

Ele au fost realizate de: Benyovski Tünde, Butnaru Monica, Bulzan Marius, Cacuci Cristian, Ciobanu Marius, Corbu Silviu, Dancoglu Constantin, Demeter Constantin, Ene Cristian, Filipescu Christian, Ilisie Ovidiu, Munteanu Eugen, Paşca Bianca, Petrila Gheorghe, Rusu Adela, Stan Gelu, Stan Valentina, Szabó Claudiu, Talpoş Gheorghe, Tóth Ştefan şi Vénig Vasile.

Rezultate notabile ale fotografilor orădeni

Este de apreciat faptul că pentru a doua oară colecţia Fotoclubului „Nufărul” din Oradea a obţinut cel mai mare premiu oferit de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), organizatorul manifestării, în cadrul ediţiei a III-a a Salonului Naţional „Cupa Forocluburilor”, la care Organizaţiile partenere au putut participa cu colecţii unitare de 10 imagini.

Rezultate notabile au fost obţinute şi la ediţia a II-a a Salonului Tineretului, ambele organizate de AAFR, din cadrul ediţiei a III-a a Festivalului naţional cu participare internaţională Luna Fotografiei din România”, derulat sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Băncii Naţionale a României şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Vernisajul expoziţiei anuale va avea loc vineri, 09 martie 2012, la ora 18:00, în Galeria “Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care organizatorii manifestării, Clubului Fotografic “Nufărul” şi Asociaţia “Euro Foto Art” din Oradea, invită pe fiecare iubitor de fotografie să participe.

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Toth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea. Noua expoziţie organizată sub patronajul AAFR va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 22 martie 2012, între orele 8:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult