Categorized | Cultură

Expoziție retrospectivă. Cele mai bune fotografii făcute de artiștii orădeni în 2011

Iubitorii artei fotografice din Oradea au un nou prilej de bucurie. Vineri, 09 martie 2012, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, va avea loc expoziţia anuală a membrilor Fotoclubului „Nufărul”.

A devenit o tradiţie ca membrii cunoscutului fotoclub orădean să prezinte în faţa publicului cele mai valoroase lucrări realizate pe parcursul anului trecut.

Aşa se va întâmpla şi în acest an, la sfârşitul acestei săptămâni, când pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea vor fi instalate cele 101 fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi din cadrul Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea.

Lucrările expuse, care cuprind aproape toate genurile artei fotografice, au participat în anul 2011 la o serie de Saloane Naţionale şi intrenaţionale, obţinând mai multe medalii, premii şi menţiuni.

Ele au fost realizate de: Benyovski Tünde, Butnaru Monica, Bulzan Marius, Cacuci Cristian, Ciobanu Marius, Corbu Silviu, Dancoglu Constantin, Demeter Constantin, Ene Cristian, Filipescu Christian, Ilisie Ovidiu, Munteanu Eugen, Paşca Bianca, Petrila Gheorghe, Rusu Adela, Stan Gelu, Stan Valentina, Szabó Claudiu, Talpoş Gheorghe, Tóth Ştefan şi Vénig Vasile.

Rezultate notabile ale fotografilor orădeni

Este de apreciat faptul că pentru a doua oară colecţia Fotoclubului „Nufărul” din Oradea a obţinut cel mai mare premiu oferit de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), organizatorul manifestării, în cadrul ediţiei a III-a a Salonului Naţional „Cupa Forocluburilor”, la care Organizaţiile partenere au putut participa cu colecţii unitare de 10 imagini.

Rezultate notabile au fost obţinute şi la ediţia a II-a a Salonului Tineretului, ambele organizate de AAFR, din cadrul ediţiei a III-a a Festivalului naţional cu participare internaţională Luna Fotografiei din România”, derulat sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Băncii Naţionale a României şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Vernisajul expoziţiei anuale va avea loc vineri, 09 martie 2012, la ora 18:00, în Galeria “Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care organizatorii manifestării, Clubului Fotografic “Nufărul” şi Asociaţia “Euro Foto Art” din Oradea, invită pe fiecare iubitor de fotografie să participe.

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Toth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea. Noua expoziţie organizată sub patronajul AAFR va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 22 martie 2012, între orele 8:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult