Categorized | Sport

FC Bihor a rezolvat în prima repriză amicalul cu FC Maramureș

FC Bihor și-a continuat miercuri seria jocurilor amicale din acastă iarnă cu un meci de verificare susținut la Salonta pe terenul sintetic al bazei sportive Liberty, în compania băimărenlor de la FC Maramureș. După un meci dominat aproape în totalitate de bihoreni, scorul înregistrat a fost 2-0, antrenorul Stelian Farcău fiind totuși, nemulțumit de finalizarea acțiunilor.

Deși inițial partida trebuia să debuteze de la ora 12:00, din cauza faptului că echipa maramureșeană a întârzâiat, partida a debutat cu o oră mai târziu.

Meciul a început foarte bine pentru „roș-albaștri” care în primele 20 de minute și-au dominat clar adversarul, băimărenii cu greu reușind să facă față incursiunilor elevilor antrenorului Stelian Farcău.

În minutul 25 bihorenii au reușit să deschidă scorul printr-un frumos șut pe jos, la colțul lung de la marginea careului, a lui Sulea.

Dominarea bihoreană a fost concretizată încă o dată pe tabela de marcaj în minutul 36, când Bârză a marcat și a dus scorul la 2-0, după un șut la colțul lung din interiorul careului.

Din păcate, Bârză, accidentat în urma unui duel cu Fritea încă din debutul confruntării nu a mai putut continua, fiind înlocuit la pauză cu Mărkuș.

Nemulțumit de finalizare

Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată, cu echipa oaspete mult mai îndrăzneață și periculoasă, dar tot orădenii au fost cei care au controlat jocul. Nu s-a mai înscris, astfel că s-a încheiat 2-0, cu o victorie meritată pentru gazde, dar care putea fi mult mai clară după aspectul jocului și raportul ocaziilor la cele două porți.

„În meciul acesta ne-am apropiat de ceea ce așteptăm și în campionat, din toate punctele de vedere, a relațiilor de joc, a eforului depus și a atitudinii. Sper ca după această victorie moralul echipei să fie mai bun. A fost un test util, cu o colegă de serie”, a declarat după joc antrenorul Stelian Farcău, nemulțumit totuși de ocaziile ratate, mai ales în prima jumătate de oră ale echipei sale.

În meciul cu băimărenii, FC Bihor a evoluat în formula: Fildan – Moraru (min. 74 Zanardini), Oltean (min. 46 Deaconescu), Petrache (min. 83 S. Matei), Lupu (min. 74 Diarra) – Florean (min. 62 Bic), Selagea (min. 62 M. Popa), Coroian (min. 52 Danci), Bârză (min. 46 Sorian) – Birtalan (min. 62 Fl. Pop), Sulea (min. 46 Mărkuș).

La rândul său, antrenorul principal al maramureșenilor, Romulus Buia, a trimis în teren următoarea echipă: Lovasz (min. 86 Barbur) – Duruș, Hodor (min. 58 Istrofor), Sidney Faye, Del Rossa – P. Achim (min. 46 Berki), Fritea, Daminuță (min. 39 Urs), V. Pop (min. 80 S. Feraru) – Gego (min. 46 dragoș), Tănase (min. 58 M. Feraru).

Pentru FC Bihor va urma sâmbătă un nou joc, de această dată pe iarbă, la Valea lui Mihai, în compania echipei locale de ligă a III-a, Unirea, meci care va debuta de la ora 13.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult