Categorized | Social

Blogurile orădenilor au făcut din Oradea „Capitala Verde a României”

Oradea a câștigat titlul de „Capitala Verde a României” în cadrul categoriei oraşelor cu peste 200.000 de locuitori, fiind declarat „Cel mai verde oraş”. De asemenea, Oradea a primit şi Premiul Blogosferei pentru Capitala Verde a României, datorită celor 41 de bloguri pe care s-a scris despre Oradea Verde (al doilea clasat fiind Braşov, cu 20 de bloguri).

Municipiul Oradea a fost declarat câştigător al titlului „Capitala Verde a României”, în cadrul Galei de premiere care a avut loc miercuri, 7 martie, în Salonul brâncovenesc al Palatului Parlamentului din Capitală.

Premiul a fost înmânat reprezentantului Municipiului Oradea, viceprimarul Biro Rozalia, de către Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Cele 13 primării finaliste în competiţie au fost: Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Brăila, Sector 2 – Bucureşti, Suceava, Botoşani, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Bistriţa şi Sinaia.

„Capitala Verde a României” este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB – Tuborg Romania), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Scopul proiectului este să responsabilizeze publicul din România cu privire la respectarea mediului înconjurător, încurajând autorităţile şi cetăţenii să se implice în proiecte ecologice, care pot îmbunătăţi calitatea vieţii în marile oraşe ale României.

Criteriile care au fost avute în vedere pentru desemnarea câştigătorului au fost strategia de mediu a oraşului, infrastructura de reciclare şi colectare selectivă, proiectele de mediu derulate în 2011, precum şi planurile şi obiectivele de viitor.

Oradea va deţine titlul de Capitală Verde a României pe parcursul unui an, municipiul urmând să fie promovat la nivel naţional de către organizatori, prin evenimente speciale – spectacole şi concerte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult