Categorized | Social

Blogurile orădenilor au făcut din Oradea „Capitala Verde a României”

Oradea a câștigat titlul de „Capitala Verde a României” în cadrul categoriei oraşelor cu peste 200.000 de locuitori, fiind declarat „Cel mai verde oraş”. De asemenea, Oradea a primit şi Premiul Blogosferei pentru Capitala Verde a României, datorită celor 41 de bloguri pe care s-a scris despre Oradea Verde (al doilea clasat fiind Braşov, cu 20 de bloguri).

Municipiul Oradea a fost declarat câştigător al titlului „Capitala Verde a României”, în cadrul Galei de premiere care a avut loc miercuri, 7 martie, în Salonul brâncovenesc al Palatului Parlamentului din Capitală.

Premiul a fost înmânat reprezentantului Municipiului Oradea, viceprimarul Biro Rozalia, de către Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Cele 13 primării finaliste în competiţie au fost: Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Brăila, Sector 2 – Bucureşti, Suceava, Botoşani, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Bistriţa şi Sinaia.

„Capitala Verde a României” este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB – Tuborg Romania), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Scopul proiectului este să responsabilizeze publicul din România cu privire la respectarea mediului înconjurător, încurajând autorităţile şi cetăţenii să se implice în proiecte ecologice, care pot îmbunătăţi calitatea vieţii în marile oraşe ale României.

Criteriile care au fost avute în vedere pentru desemnarea câştigătorului au fost strategia de mediu a oraşului, infrastructura de reciclare şi colectare selectivă, proiectele de mediu derulate în 2011, precum şi planurile şi obiectivele de viitor.

Oradea va deţine titlul de Capitală Verde a României pe parcursul unui an, municipiul urmând să fie promovat la nivel naţional de către organizatori, prin evenimente speciale – spectacole şi concerte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult