Categorized | Social

În parcurile din Oradea vor fi amplasate 10 mese cu table de șah

Primăria Oradea urmează să achiziţioneze în această lună, 10 ansambluri destinate zonelor de recreere şi agrement din municipiu, fiecare ansamblu fiind compus dintr-o masă cu două bănci cu table de șah. Prețul acestora se ridică la peste 3,5 mii de euro.

Până la sfârşitul lunii martie, Primăria Oradea va aduce și monta cele 10  ansambluri în Parcul Seleuş, Parcul Magnoliei, Parcul Teiului,  Parcul Ţăranilor, str Cerbuiui – zona Dragoş Vodă, Aleea Călinul – Mal Peţa şi Parcul Ioşia.

Toate mesele destinate jocului de şah vor fi de culoarea verde, iar placa de şah urmează să fie montată ulterior ansamblării mesei şi băncilor.

Aceste echipamente sunt achiziţionate de la firma S.C Rainbow Company Production S.R.L şi au o valoare totală de 3.587 euro.

O noutate o reprezintă faptul că achizițiile vor fi făcute din banii pe care primăria Oradea ar fi fost obligată să îi dea bugetului de stat. Asta pentru că articolul 78 din Legea 448/2006 prevede că: „Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap, într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi”.

Dacă, aceste entităţi nu angajează persoane cu handicap în procentul mai sus prevăzut, pot opta: să plătească lunar către bugetul de stat o sumă sau să achiziţioneze produse sau servicii (realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap, angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriate) în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.

„Menţionăm că ansamblurile achiziţionate de municipalitate nu necesită niciun fel de operaţiuni sau materiale de întreţinere şi au o durată de viaţă foarte mare (garanţia pentru ele este de 10 ani)”

se precizează într-un comunicat al municipalității.

În acest moment există 8 astfel de ansambluri în zone precum: Parcul 1 Decembrie, Parcul 22 Decembrie, Parcul I.C. Brătianu, Parcul Petofi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult