Categorized | Social

În parcurile din Oradea vor fi amplasate 10 mese cu table de șah

Primăria Oradea urmează să achiziţioneze în această lună, 10 ansambluri destinate zonelor de recreere şi agrement din municipiu, fiecare ansamblu fiind compus dintr-o masă cu două bănci cu table de șah. Prețul acestora se ridică la peste 3,5 mii de euro.

Până la sfârşitul lunii martie, Primăria Oradea va aduce și monta cele 10  ansambluri în Parcul Seleuş, Parcul Magnoliei, Parcul Teiului,  Parcul Ţăranilor, str Cerbuiui – zona Dragoş Vodă, Aleea Călinul – Mal Peţa şi Parcul Ioşia.

Toate mesele destinate jocului de şah vor fi de culoarea verde, iar placa de şah urmează să fie montată ulterior ansamblării mesei şi băncilor.

Aceste echipamente sunt achiziţionate de la firma S.C Rainbow Company Production S.R.L şi au o valoare totală de 3.587 euro.

O noutate o reprezintă faptul că achizițiile vor fi făcute din banii pe care primăria Oradea ar fi fost obligată să îi dea bugetului de stat. Asta pentru că articolul 78 din Legea 448/2006 prevede că: „Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap, într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi”.

Dacă, aceste entităţi nu angajează persoane cu handicap în procentul mai sus prevăzut, pot opta: să plătească lunar către bugetul de stat o sumă sau să achiziţioneze produse sau servicii (realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap, angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriate) în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.

„Menţionăm că ansamblurile achiziţionate de municipalitate nu necesită niciun fel de operaţiuni sau materiale de întreţinere şi au o durată de viaţă foarte mare (garanţia pentru ele este de 10 ani)”

se precizează într-un comunicat al municipalității.

În acest moment există 8 astfel de ansambluri în zone precum: Parcul 1 Decembrie, Parcul 22 Decembrie, Parcul I.C. Brătianu, Parcul Petofi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult