Categorized | Social

Studenții ingineri de la Universitatea din Oradea au șansa de a se angaja încă din anul doi

Sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea a găzduit vineri, 9 martie 2012, sesiunea de mediatizare a proiectului „Convergenţa pregătirii practice universitare pentru integrarea reuşită a studenţilor pe piaţa muncii”, la care au participat mai mulți agenţi economici din Bihor.

Lucrările întâlnirii au fost deschise de managerul proiectului, prof. univ. dr. ing. Cornelia Gyorodi care a spus că

„firmele vor avea un rol de partener de practică şi vor semna un acord cadru de parteneriat cu Universitatea din Oradea.

Intenţionăm să selectăm pe baza unor criterii clare maximum 22 de agenţi economici în scopul pregătirii practice a studenţilor şi totodată  construirii unei cariere ȋn domenii inginereşti de vȃrf: Calculatoare și Tehnologia Informației, Inginerie Electronică și Telecomunicaţii, Inginerie Electrică”.

Partenerii proiectului, SC Romarketing SRL şi Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, reprezentaţi la eveniment de Sorina Bradea respectiv Mina Giurea, au apreciat implicarea Universităţii din Oradea în sprijinirea studenţilor pentru a înţelege competenţele profesionale pe piaţa forţei de muncă, cu atât mai mult cu cât astfel de stagii sporesc şansele studentului de a obţine un loc de muncă la finalizarea activităţii de practică.

Oportunități de angajare

Numărul total de studenți sprijiniți în tranziţia de la şcoală la viaţa activă pe tot parcursul derulării proiectului este de 200, aceştia urmȃnd să efectueze stagii de practică de câte 3 săptămâni în cadrul firmelor partenere.

Dincolo de însuşirea unor abilități practice aplicate ȋn domenii specifice, proiectul ȋşi mai propune să susţină efectiv studenţii în demersul de angajare într-o organizaţie prin realizarea unor servicii adiţionale de consiliere în carieră pentru toţi studenţii implicaţi.

Proiectul se adresează studenţilor din anii II şi III din domeniile: Calculatoare și Tehnologia Informației, Inginerie Electronică și Telecomunicaţii, Inginerie Electrică, avȃnd ca principal fundament dinamica deosebită din ultimii ani constatată la nivelul calificărilor şi competenţelor practice necesare pe piaţa muncii, dinamică reflectată cu atât mai pregnant în cadrul domeniilor tehnice de vârf.

Proiectul are o valoare totală de peste 1,9 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.86 milioane lei, fiind cofinanţat din Fondul Social European. Perioada de derulare a proiectului este 01.01.2012- 31.12.2013.

La sesiune au participat 30 de agenţi economici în domeniu printre care SC Stimin SA, Conectronics, Celestica, Plexus, Samsung, Hanil, Alien Concept, RCS&RDS, Neobyte Solutions, Ro&Co, Eta2U, Faist Mekatronic etc.

Reuniunea s-a bucurat de o prezenţă numeroasă şi din partea studenţilor facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiilor, peste 100, care au venit să se informeze despre avantajele stagiului de practică.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult