Categorized | Social

Studenții ingineri de la Universitatea din Oradea au șansa de a se angaja încă din anul doi

Sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea a găzduit vineri, 9 martie 2012, sesiunea de mediatizare a proiectului „Convergenţa pregătirii practice universitare pentru integrarea reuşită a studenţilor pe piaţa muncii”, la care au participat mai mulți agenţi economici din Bihor.

Lucrările întâlnirii au fost deschise de managerul proiectului, prof. univ. dr. ing. Cornelia Gyorodi care a spus că

„firmele vor avea un rol de partener de practică şi vor semna un acord cadru de parteneriat cu Universitatea din Oradea.

Intenţionăm să selectăm pe baza unor criterii clare maximum 22 de agenţi economici în scopul pregătirii practice a studenţilor şi totodată  construirii unei cariere ȋn domenii inginereşti de vȃrf: Calculatoare și Tehnologia Informației, Inginerie Electronică și Telecomunicaţii, Inginerie Electrică”.

Partenerii proiectului, SC Romarketing SRL şi Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, reprezentaţi la eveniment de Sorina Bradea respectiv Mina Giurea, au apreciat implicarea Universităţii din Oradea în sprijinirea studenţilor pentru a înţelege competenţele profesionale pe piaţa forţei de muncă, cu atât mai mult cu cât astfel de stagii sporesc şansele studentului de a obţine un loc de muncă la finalizarea activităţii de practică.

Oportunități de angajare

Numărul total de studenți sprijiniți în tranziţia de la şcoală la viaţa activă pe tot parcursul derulării proiectului este de 200, aceştia urmȃnd să efectueze stagii de practică de câte 3 săptămâni în cadrul firmelor partenere.

Dincolo de însuşirea unor abilități practice aplicate ȋn domenii specifice, proiectul ȋşi mai propune să susţină efectiv studenţii în demersul de angajare într-o organizaţie prin realizarea unor servicii adiţionale de consiliere în carieră pentru toţi studenţii implicaţi.

Proiectul se adresează studenţilor din anii II şi III din domeniile: Calculatoare și Tehnologia Informației, Inginerie Electronică și Telecomunicaţii, Inginerie Electrică, avȃnd ca principal fundament dinamica deosebită din ultimii ani constatată la nivelul calificărilor şi competenţelor practice necesare pe piaţa muncii, dinamică reflectată cu atât mai pregnant în cadrul domeniilor tehnice de vârf.

Proiectul are o valoare totală de peste 1,9 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.86 milioane lei, fiind cofinanţat din Fondul Social European. Perioada de derulare a proiectului este 01.01.2012- 31.12.2013.

La sesiune au participat 30 de agenţi economici în domeniu printre care SC Stimin SA, Conectronics, Celestica, Plexus, Samsung, Hanil, Alien Concept, RCS&RDS, Neobyte Solutions, Ro&Co, Eta2U, Faist Mekatronic etc.

Reuniunea s-a bucurat de o prezenţă numeroasă şi din partea studenţilor facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiilor, peste 100, care au venit să se informeze despre avantajele stagiului de practică.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult