Categorized | Educatie

Zece ani de la înființarea Ansamblului Nagyvárad Táncegyüttes

Ansamblul profesionist maghiar Nagyvárad Táncegyüttes al Teatrului Szigligeti Színház, singurul ansamblu profesionist folcloric maghiar din zona de vest a României va sărbători luna aceasta zece ani de la înființare. Cu această ocazie, reprezentanții ansamblului au pregătit un spectacol cu numeroase surprize pentru iubitorii folclorului maghiar.

În perioada 11-18 martie, Ansamblul Profesionist Nagyvárad Táncegyüttes al Teatrului Szigligeti Színház va sărbători a zecea aniversare de la înfiinţare. Cu această ocazie, reprezentanții ansamblului au pregătit un şir de evenimente culturale festive.

„Pregătim a treia premieră în cadrul stagiunii 2011–2012, un spectacol de mistere dansate, un spectacol istoric de o mai mare anvergură şi de o mare importanţă culturală, pe tema legendelor regelui Sfântului Ladislau, intitulat „Fényességes csillag” („Steaua strălucitoare”).

Spectacolul va avea loc împreună cu dansatorii ansamblurilor folclorice „Galagonya” din Borş, „Ezüstperje” din Şimian, „Nyíló Akác” din Valea lui Mihai şi „Csillagocska” din Oradea”

se precizează într-un comunicat al Ansamblului Profesionist Nagyvárad Táncegyüttes

Aceștia îi invită pe toți iubitorii muzicii populare maghiare să ia parte la programul pregătit pentru perioada 11-18 martie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult