Categorized | Educatie

Zece ani de la înființarea Ansamblului Nagyvárad Táncegyüttes

Ansamblul profesionist maghiar Nagyvárad Táncegyüttes al Teatrului Szigligeti Színház, singurul ansamblu profesionist folcloric maghiar din zona de vest a României va sărbători luna aceasta zece ani de la înființare. Cu această ocazie, reprezentanții ansamblului au pregătit un spectacol cu numeroase surprize pentru iubitorii folclorului maghiar.

În perioada 11-18 martie, Ansamblul Profesionist Nagyvárad Táncegyüttes al Teatrului Szigligeti Színház va sărbători a zecea aniversare de la înfiinţare. Cu această ocazie, reprezentanții ansamblului au pregătit un şir de evenimente culturale festive.

„Pregătim a treia premieră în cadrul stagiunii 2011–2012, un spectacol de mistere dansate, un spectacol istoric de o mai mare anvergură şi de o mare importanţă culturală, pe tema legendelor regelui Sfântului Ladislau, intitulat „Fényességes csillag” („Steaua strălucitoare”).

Spectacolul va avea loc împreună cu dansatorii ansamblurilor folclorice „Galagonya” din Borş, „Ezüstperje” din Şimian, „Nyíló Akác” din Valea lui Mihai şi „Csillagocska” din Oradea”

se precizează într-un comunicat al Ansamblului Profesionist Nagyvárad Táncegyüttes

Aceștia îi invită pe toți iubitorii muzicii populare maghiare să ia parte la programul pregătit pentru perioada 11-18 martie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult