Categorized | Social

Contracte de finanțare de aproape 14 milioane de euro, semnate de Bolojan

Miercuri, 14 martie 2012, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, primarul Ilie Bolojan a semnat 3 noi contracte de finanţare ce vor genera investiţii de nu mai puţin de 13,6 milioane de euro în municipiul Oradea, ele crescând numărul de contracte semnate de Oradea în cadrul Regio la nu mai puţin de 17 şi la o sumă aproximativă de 71,7 milioane euro.

Cele trei contracte privesc reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D ŞI E din Cetatea Oradea, reabilitare şi modernizarea Centrului de Îngrijire pentru Copii din Piaţa 1 Decembrie nr. 9.

Ultimul, dar nu cel din urmă proiect, este reabilitarea Pasajului Vulturul Negru (sistem de canalizare şi pavaj interior) şi iluminat arhitectural în vederea unei optime exploatări turistice şi a înscrierii acestui monument în circuitul european al secessionului.

„Documentaţia aferentă achiziţiei publice pentru aceste 3 contracte a fost efectuată, ea urmând acum calea procedurilor legale, avizarea Autorităţii Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, încărcarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, depunerea şi evaluarea ofertelor.

Speranţa noastră este că, dacă nu vor interveni sincope, în luna iulie sau august a acestui an să avem deja fronturile de lucru deschise pentru toate aceste 3 obiective de investiţii”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Toate aceste proiecte au fost finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult