Categorized | Social

Numărul solicitărilor pentru creșe a crescut în Oradea

Viceprimarul Rozália Biró şi directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Zita Koncsek au prezentat vineri, 16 martie 2012, situaţia creşelor situate pe raza municipiului Oradea. Conform acestora, numărul solicitărilor pentru creșe a crescut semnificativ în ultima perioadă.

Având în vedere numărul mare de copii care frecventează creşele existente, precum şi numărul mare de solicitări depuse, ASCO a solicitat anul trecut Administraţiei Imobiliare Oradea şi executivului local identificarea şi alocarea de noi spaţii cu destinaţie de creşă. Astfel, anul trecut au fost extinse şi înfiinţate mai multe grupe de creşe în Oradea.

Îngrijirea şi educaţia copiilor este asigurată de personal specializat, iar programul de lucru în creşele orădene este între orele 6.00-18.00.

Conform situaţiilor prezentate, se poate observa o creşte semnificativă a solicitărilor înregistrate, a frecvenţei medii la creşe, precum şi a numărului creşelor orădene şi a locurilor autorizate.

Aceste creşteri se datorează probabil şi faptului că în ultimii patru ani condiţiile în creşele orădene au fost optimizate, copiii beneficiind de servicii de îngrijire de calitate.

Tot pentru a veni în ajutorul părinţilor şi a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite în creşe, Primăria Oradea şi ASCO vor realiza un sondaj în rândul părinţilor care au copii la creşă, prin care se va evalua nivelul de satisfacţie al beneficiarilor în ceea ce priveşte serviciile oferite.

Momentan în structura Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie funcţionează 12 creşe, cu o capacitate de 427 de locuri, la care sunt înscrişi 543 de copii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult