Categorized | Sport

Un fleac, ne-au ciuruit! FC Bihor – FC Timișoara 0-2

FC Bihor a debutat cu stângul în noul sezon competiţional, fiind învinsă sâmbătă pe teren propriu de către Poli Timişoara, cu scorul de 2-0. Un meci fără nicio idee tactică, în care jocul pe extreme a fost sublim dar a lipsit cu desăvârșire iar portarul Fildan s-a întrecut în gafe. Colac peste pupăză, deși a pregătit o coregrafie specială, galeria lui FC Bihor a fost scoasă afară de pe stadion în timp ce suporterii timișoarei au fost lăsați să strige trivialități și să profereze injurii după bunul plac.

Ambele goluri ale confruntării au fost marcate în prima repriză de către Mircea Axente, care a punctat mai întâi în minutul 7, când a reluat cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă de la Popovici.

Golul al doilea a fost reuşit în minutul 40, când atacantul formaţiei bănăţene a trimis nestingherit din 6 metri în plasa porţii lui Fildan, după o pasă primită de la Rover Cârstea.

În repriza a doua FC Bihor a început jocul mai vioi, însă treptat s-a stins, iar bănăţenii au pus din nou stăpânire pe partidă. După un joc de uzură nu s-a mai marcat în mitanul secund, astfel că jocul s-a încheiat cu victoria oaspeților.

De-a dreptul îngrijorătoare pentru echipa bihoreană a fost lipsa de imaginație a mijlocașilor. Jucătorii au luat pe cont propriu acțiuni atunci când ar fi trebuit să paseze și au ezitat atunci când diferența putea fi făcută de o acțiune pe cont propriu. Jocul pe extreme a fost sublim dar a lipsit cu desăvârșire, mijlocașii de pe cele două laturi ale terenului nedemarcându-se aproape niciodată când mingea era în posesia mijlocașilor centrali.

Cel mai mare minus l-a constituit însă portarul. Fildan a avut un meci prost alternând mingile reținute cu preciziile cu cele scăpate prostește în față, greșind grav, cel puțin la un gol. La centrarea lui Popovici din minutul 7 când Mircea Axente a înscris cu capul, Fildan a ieșit hazardat lăsând poarta goală. La cel de-al doilea gol a părăsit poarta încercând să-l deposedeze de balon pe Rover Cârstea care i-a pasat lejer lui Axente acesta înscriind lejer din 6 metri.

După această evoluție, orădenii îl regretă în mod cert pe Krisztián Pogacsics, vândut poate prea repede de conducerea lui FC Bihor la Panionios, în Grecia.

Farcău și jumătatea plină a paharului… gol

Deși a recunoscut că jocul roș-albaștrilor nu a încântat, antrenorul bihorenilor a încercat să vadă jumătatea plină a paharului.

„Am fost mai optimişti înainte de acest meci, dar nu mai mult decât era cazul. Am început slab, însă au fost şi anumite momente bune în jocul nostru. În a doua repriză, am căzut psihic şi nu am mai putut să întoarcem situaţia de pe tabela de marcaj”

a declarat la final antrenorul lui FC Bihor, Stelian Farcău.

De partea cealaltă, tehnicianul Valentin Velcea a fost mulţumit de victoria obținută la Oradea şi a ţinut să felicite publicul bihorean pentru faptul că la un moment dat acesta a scandat numele echipei Poli.

„Mă bucură această victorie. Este o victorie care ne-a ridicat şi mai mult moralul în această primă etapă din retur şi nu pot să nu evidenţiez spiritul de luptă al jucătorilor noştri. Felicit publicul bihorean care a strigat numele lui Poli Timişoara.

Nu pot să nu evidenţiez şi suporterii noştri, care la rândul lor au venit în număr destul de mare şi ne-au susţinut şi aici”

a spus el.

În jocul de sâmbătă, antrenorul Stelian Farcău a utilizat formula Fildan – Moraru, Oltean, Deaconescu (Petrache, min 26), Lupu – Florean, Coroian, Selagea, Bârză (Sorian, min 59) – Birtalan (Ov. Bic, min 69), Sulea.

Fără galerie!

La începutul jocului, forţele de ordine i-au evacuat de la peluză pe membrii galeriei FC Bihor, după ce observatorul de joc a sesizat faptul că cele două galerii erau amplasate în zone învecinate.

Acesta a invocat regulamentul FRF, conform căruia galeriile celor două formații nu au voie să fie situate în același sector al tribunei. Curios este că până la acest meci niciun alt observator al partidelor disputate la Oradea nu a contestat acest aspect.

Să fi fost cei de dinainte orbi sau acesta mai catolic decât papa?

1 

Tot în regulament, cel în baza căruia echipa roș-albastră a fost privată de aportul suporterilor, se precizează că sunt interzise trivialitățile. „Mitică” și cu „Nașul” au fost ca de obicei omniprezenți în scandările galeriei lui Poli. Evident, trimiși amândoi la… brutărie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Un fleac, ne-au ciuruit! FC Bihor – FC Timișoara 0-2”

  1. Daniel Bokor spune:

    Peluza Nord Oradea a fost evacuata cu 10 minute inainte de inceperea meciului.
    Motivul?! Galeriile celor doua echipe erau prea apropiate (fiind despartite DOAR de catre doua sectoare de scaune, un cordon de jandarmi si doua garduri).

    PNO a pregatit o coregrafie pentru meciul cu Timisoara, coregrafie a carui mesaj a fost afisat pe gard tot meciul in fata peluzei goale. Pe langa mesaj mai erau pregatite zeci de steaguri identice si un mesaj care parca era predestinat: “Legalizati Libertatea” .

    Video cu realizarea mesajului si incidente de la meci: http://www.youtube.com/watch?v=nPD3rcBJee0

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult