Categorized | Sanatate

Inspectoratul Școlar Bihor tratează cu dispreț orădenii

Ca pe orice feudă a PDL-ului și la Inspectoratul Școlar Bihor comportamentul unor angajați lasă de dorit. Depășind de cele mai multe ori aroganța „năstasiană” a PSD-ului, „specialistele” a căror principală calificare o reprezintă carnetul de partid și prietenia (de orice natură) pe care au legat-o cu șefii lor, se comportă ca și cum ele ar fi buricul pământului.

Evident, comportamentul și aroganța lor pornește de la omul pe numele căruia, la ultimele alegeri, s-a depus o plângere la parchet cum că i-ar fi promis unui profesor că nu-l dă afară dacă votează cu PDL, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bihor, Dorel Luca.

Omul care nu răspunde niciodată la telefonul pe care îl dă presei și care amenință directorii să termine cu șmecheriile și să nu mai ia șpagă pentru a păstra locuri în școli pentru prieteni și cunoștințe.

Asta în timp ce el aranjează locuri în învățământ pentru stăpânii portocalii care l-au pus în funcție și în timp ce o bună parte dintre directorii cu carnet de membru de partid au ajuns sau au fost ținuți în funcții prin „marea lui mărinimie”.

Revenind la oile noastre. Oamenii lui Luca trimit un comunicat de presă la toate instituțiile media din Oradea cum că la Hotel Continental va avea loc nu știu ce conferință națională (o chestie din aia total inutilă de tocat bani europeni care ar fi putut fi folosiți mult mai eficient în altă parte) cu profesorii de matematică.

Evident, serioși și punctuali cum îi știm, sâmbătă au început conferința cu 30 de minute mai târziu decât la ora trecută în program. După ce am luat pulsul evenimentului iar fotograful i-a tras pe toți în chip, a trebuit să plecăm pentru că aveam un alt eveniment la care deja întârziasem.

Când ajung la parter, acolo unde când urcasem câteva doamne se ocupau de ecusoanele și mapele cadrelor didactice participante, nu văd pe nimeni. Mă uit în sus și văd câteva femei care stăteau relaxate la primul etaj, în jurul unei mese.

Le spun că sunt de la presă și că am nevoie de o mapă pentru a completa informațiile pe care le notasem de la eveniment și îmi răspunde: „Așteptați să ne luăm masa”. Dar pe un ton, ca și când ne-ar fi spus: „Mă proștilor, da voi nu vedeți că suntem ocupate!”. Le spun frumos că mă grăbesc și îmi răspund: „Avem om pentru relațiile cu presa”. Evident că am plecat și am lăsat-o să-și ia liniștită masa.

Așa arată lucrurile în general la stat și cu atât mai mult în instituții conduse de incompetenți al căror siungur merit este acela că au un carnet de membru de partid.

O instituție normală, condusă de profesioniști înțelege că poți să dai o „gaură în lună” dar dacă nu știe nimeni de „realizările tale mărețe”, ele nu există. Tocmai de aceea, o instituție serioasă își promovează evenimentele, face tot posibilul ca mesajul să ajungă la omul de pe stradă, cel care-i poate deveni client.

La o instiuție ca ISJ Bihor, unde și femeia de serviciu este angajată pe pile, nu există interes decât pentru salariu. Oamenii, cei din taxele și impozitele cărora își iau și ei, ca orice bugetar, salariul, pot să se ducă dracului!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult