Categorized | Social

Firma Repcon întinde o mână de ajutor bolnavilor de cancer din Bihor

Apelurile făcute în urmă cu ceva timp, atât de fostul viceprimar Gheorghe Carp cât și de actualul viceprimar Florica Cherecheș, par a fi ajuns la urechile cui trebuia. Reprezentanții firmei Repcon au decis să dea o mână de ajutor comunității locale prin construirea unui Centru Hospice care să completeze Complexul pe care Primăria vrea să-l construiască pentru bolnavii de cancer din Bihor.

Luni, 19 martie a avut loc semnarea acordului de colaborare dintre Primăria Oradea, S. C. Repcon S.A şi Fundaţia Hospice Emanuel, acord a cărui obiect îl constituie construcţia unui Centru Hospice pentru îngrijire paleativă.

„Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, firmei Repcon pentru că s-a angajat să construiască această clădire, doamnei Raluca Covăcescu, pentru că alături de o echipă de specialişti a realizat proiectul acestei lucrări.

În ultimii ani, Repcon a realizat câteva proiecte cu caracter social, printre care şi sala de sport de la Şcoala Dacia, proiecte pentru care le mulţumim”

a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea conferinţei de presă de azi.

Primăria Oradea a venit în sprijinul proiectului propus de Fundaţia Hospice Emanuel prin asigurarea unui teren în suprafaţă de 5000 m2, destinat construirii unui centru pentru îngrijirea bolnavilor oncologici în stare terminală. Construcţia se va realiza pe str. Ceyrat colţ cu str. Ronald Reagan, aproape de giraţie, lângă sediul firmei Repcon.

„Lucrările vor demara la începutul acestei veri, iar suprafaţa totală construită va avea 4374 mp. Investiţia firmei Repcon va fi mult peste 1 milion de euro.

Mă bucur că orădenii şi firmele îşi dau mâna pentru ca proiecte de asemenea anvergură să prindă viaţă”

a precizat viceprimarul Florica Cherecheş.

Investiția care va salva vieți

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Gheorghe Carp prezent la conferinţa de azi, a vorbit despre problema oncologică şi rezolvările ei:

„Mă raportez la situaţia anului 2008, când aveam medici bine pregătiţi, dar nu aveam aparatură. Mă bucură enorm realizarea Centrului Oncologic, care de fapt este mai mult decât un centru, este un complex oncologic.

Avem astfel, posibiltatea să diagnosticăm din timp boala oncologică, iar acest lucru salvează viaţa pacientului. Pentru cei care sunt în fază preterminală centrul de îngrijire paleativă este esenţial.

Este foarte important să separăm partea de tratament de partea de îngrijire paleativă, iar acest lucru va fi posibil prin construcţia Centrului Hospice”.

Primăria Oradea, pe lângă faptul că a pus la dispoziţia Fundaţiei Hospice Emanuel, terenul necesar construirii, va mai asigura introducerea utilităţilor la nivel de branşament, scutirea de taxe pentru documentele emise de Primărie şi care sunt necesare realizării acestei investiţii, dar şi susţinerea finanţării proiectului prin transferarea sponsorizărilor obţinute de la diverşi agenţi economici locali destinate acestui scop, în cadrul campaniei „Oradea pune suflet”.

„Am hotărât să investim pentru a demonstra că şi mediul de afaceri poate contribui la binele comunităţii din care face parte. Poate şi alţii ni se vor alătura în astfel de acţiuni, care vizează comunitatea locală”

a spus reprezentantul firmei Repcon, Mircea Nistreanu.

Costurile centrului sunt estimate la aproximativ 4,3 milioane euro (suma acoperă cheltuielile de construcţie, finisare şi echipare, dar şi costurile de funcţionare, pregatire teoretică şi clinică a personalului şi de salarizare a acestuia pentru primele 12 luni de funcţionare).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult