Categorized | Social

Vandalizările continuă în Oradea. Un tânăr a spart geamul unui autobuz Solaris

Numărul de vandalizări pe mijloacele de transport în comun din Oradea sunt într-o continuă creștere. Deși „vandalii” par a avea o preferință pentru tramvaiele Siemens, luni a venit rândul unui autobuz Solaris, căruia un tânăr i-a spart geamul ușii din spate cu piciorul. Cazul se află în atenția Poliției după ce un călător cu simț civic le-a confirmat polițiștilor incidentul.

Luni, 19 martie, în jurul orei 22:00, în staţia Gara Centrală un grup de călători tineri aflaţi în autobuz aşteptau plecarea acestuia în cursă. Din grup făcea parte şi tânărul în cauză care purta o discuţie telefonică însă, în afara autobuzului, pe peronul de aşteptare.

Avertizat verbal de prietenii aflaţi în autobuz despre faptul că autobuzul urmează să plece, dar şi de faptul că şoferul a pornit motorul, a ignorat invitaţia de a urca în autobuz, continuându-şi nestingerit discuţia telefonică.

Șoferul a închis progresiv uşile autobuzului (întâi uşa din faţă, apoi cea din mijloc), lăsând la urmă uşa trei (cea din spate, în dreptul căreia staţiona tânărul) pentru ca, după ce s-a asigurat, să plece din staţie.

Abia atunci tânărul şi-a manifestat doriţa de a urca în autobuz. Sigur, odată încadrat în banda de mers, şoferul n-a mai oprit autobuzul.

La a doua staţie, după cea de la Șirul Canonicilor, respectiv Gară (B-dul Stefan cel Mare), tânărul s-a gândit să-i aplice „o corecţie” autobuzului lovind cu piciorul una din cele două uşi din spate, spărgând astfel geamul acesteia.

Iniţial tânărul n-a vrut să-şi recunoască fapta, mai mult chiar, a procedat la injurii şi ameninţări extreme la adresa conducătorului auto. Și-a exprimat chiar regretul că nu s-a deplasat până la capătul liniei pentru ca acolo să-l poată agresa, nestingherit de martori.

Din cei aflaţi în autobuz, doar un călător a dat dovadă de spirit civic şi a acceptat să confirme echipajului de poliţie chemat la faţa locului de şoferul autobuzului faptul că tânărul a spart geamul lovindu-l cu piciorul.

Cazul se află în acest moment cazul în atenţia organelor de poliţie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult