Categorized | Social

Vandalizările continuă în Oradea. Un tânăr a spart geamul unui autobuz Solaris

Numărul de vandalizări pe mijloacele de transport în comun din Oradea sunt într-o continuă creștere. Deși „vandalii” par a avea o preferință pentru tramvaiele Siemens, luni a venit rândul unui autobuz Solaris, căruia un tânăr i-a spart geamul ușii din spate cu piciorul. Cazul se află în atenția Poliției după ce un călător cu simț civic le-a confirmat polițiștilor incidentul.

Luni, 19 martie, în jurul orei 22:00, în staţia Gara Centrală un grup de călători tineri aflaţi în autobuz aşteptau plecarea acestuia în cursă. Din grup făcea parte şi tânărul în cauză care purta o discuţie telefonică însă, în afara autobuzului, pe peronul de aşteptare.

Avertizat verbal de prietenii aflaţi în autobuz despre faptul că autobuzul urmează să plece, dar şi de faptul că şoferul a pornit motorul, a ignorat invitaţia de a urca în autobuz, continuându-şi nestingerit discuţia telefonică.

Șoferul a închis progresiv uşile autobuzului (întâi uşa din faţă, apoi cea din mijloc), lăsând la urmă uşa trei (cea din spate, în dreptul căreia staţiona tânărul) pentru ca, după ce s-a asigurat, să plece din staţie.

Abia atunci tânărul şi-a manifestat doriţa de a urca în autobuz. Sigur, odată încadrat în banda de mers, şoferul n-a mai oprit autobuzul.

La a doua staţie, după cea de la Șirul Canonicilor, respectiv Gară (B-dul Stefan cel Mare), tânărul s-a gândit să-i aplice „o corecţie” autobuzului lovind cu piciorul una din cele două uşi din spate, spărgând astfel geamul acesteia.

Iniţial tânărul n-a vrut să-şi recunoască fapta, mai mult chiar, a procedat la injurii şi ameninţări extreme la adresa conducătorului auto. Și-a exprimat chiar regretul că nu s-a deplasat până la capătul liniei pentru ca acolo să-l poată agresa, nestingherit de martori.

Din cei aflaţi în autobuz, doar un călător a dat dovadă de spirit civic şi a acceptat să confirme echipajului de poliţie chemat la faţa locului de şoferul autobuzului faptul că tânărul a spart geamul lovindu-l cu piciorul.

Cazul se află în acest moment cazul în atenţia organelor de poliţie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult