Categorized | Social

Bihorul, promovat cu delicatețuri la Consiliului Europei de la Strasbourg

Peste 300 de delegaţi din toată Europa au avut prilejul să afle mai multe despre tradiţiile din Transilvania de Nord, delectându-se cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale, cu ocazia unui pranz românesc organizat miercuri, 21 martie, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg. Evenimentul a avut loc cu ocazia desfăşurării celei de-a 22-a sesiuni a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale.

Feluritele mâncăruri specifice, vinul de casă şi pălinca, dar şi soliştii de muzică populară Maria şi Mihai Nemeş, i-au încântat pe participanţi, membri ai Congresului.

Evenimentul s-a bucurat de participarea şi aprecierile preşedintelui Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale (for consultativ al Consiliului Europei, având rolul de a promova democraţia locală şi regională, de a îmbunătăţi guvernarea locală şi regională şi de a consolida auto-guvernarea autorităţilor), Keith Whitmore, si ale reprezentantului permanent al României pe lângă Consiliul Europei, Stelian Stoian.

La eveniment au fost prezenti de asemenea, din partea organizatorilor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, precum si o delegaţie a Consiliului Judetean Maramures, condusa de Gheorghe Marian, consilierul presedintelui CJ Maramures.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Bihor, Consiliul Judeţean Maramureş si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu participarea Consiliului Judeţean Timiş, si a avut ca scop promovarea regiunii Transilvania de Nord şi a specificului local al judeţelor participante.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult