Categorized | Social

Bihorul, promovat cu delicatețuri la Consiliului Europei de la Strasbourg

Peste 300 de delegaţi din toată Europa au avut prilejul să afle mai multe despre tradiţiile din Transilvania de Nord, delectându-se cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale, cu ocazia unui pranz românesc organizat miercuri, 21 martie, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg. Evenimentul a avut loc cu ocazia desfăşurării celei de-a 22-a sesiuni a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale.

Feluritele mâncăruri specifice, vinul de casă şi pălinca, dar şi soliştii de muzică populară Maria şi Mihai Nemeş, i-au încântat pe participanţi, membri ai Congresului.

Evenimentul s-a bucurat de participarea şi aprecierile preşedintelui Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale (for consultativ al Consiliului Europei, având rolul de a promova democraţia locală şi regională, de a îmbunătăţi guvernarea locală şi regională şi de a consolida auto-guvernarea autorităţilor), Keith Whitmore, si ale reprezentantului permanent al României pe lângă Consiliul Europei, Stelian Stoian.

La eveniment au fost prezenti de asemenea, din partea organizatorilor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, precum si o delegaţie a Consiliului Judetean Maramures, condusa de Gheorghe Marian, consilierul presedintelui CJ Maramures.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Bihor, Consiliul Judeţean Maramureş si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu participarea Consiliului Judeţean Timiş, si a avut ca scop promovarea regiunii Transilvania de Nord şi a specificului local al judeţelor participante.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult