Categorized | Social

Centrul Edera inaugurat de Ziua Mondială a Sindromului Down

În cursul zilei de miercuri, 21 martie 2012, în prezenţa mai multor oficialităţi locale precum şi ONG-uri, viceprimarii Rozália Biró şi Florica Cherecheş au inaugurat noul centru de zi pentru copiii cu sindromul Down. Inaugurarea a fost un motiv real de bucurie pentru persoanele care suferă de sindromul Down mai ales că ea s-a făcut de Ziua Mondială a Sindromului Down.

Clădirea centrului de zi Iedera de pe strada Louis Pasteur a fost reabilitată şi extinsă de municipalitatea orădeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, durata de implementare a proiectului fiind de 15 luni.

Beneficiarii acestei investiţii de aproape 2 milioane de lei sunt în principiu membrii Asociaţiei Down Oradea, care împreună cu reprezentanţii municipalităţii au sărbătorit azi şi Ziua Mondială a Sindromului Down.

Prezent la inaugurare, Florica Cherecheş a urat mult succes şi bun venit membrilor asociaţiei în noul Centru.

„Este fantastic să inaugurăm acest centru de Ziua Mondială a Sindromului Down în 21 martie, când Asociaţia Down Oradea împlineşte 21 de ani de la înfiinţare.

Le mulţumesc celor de la asociaţie pentru tot ceea ce fac în sprijinul semenilor noştri care suferă de sindromul Down şi totodată le doresc multă sănătate şi succes în continuare.

Îi asigur în continuare de suportul Primăriei Oradea şi fac apel la companiile orădene, la alte ONG-uri şi la universitățile orădene pentru a li se alătura şi a-i sprijini în activităţile lor în viitor.”

a spus viceprimarul municipiului Oradea.

„Administrația locală este alături de noi”

De asemenea, viceprimarul Rozália Biró a mulţumit asociaţiei pentru activitatea sa din ultimii ani în Oradea.

Aceasta a spus că administraţia locală trebuie să aibă o deschidere evidenţiată faţă de persoanele cu dizabilităţi:

„Azi e prima dată când în 18 oraşe din România se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sindromului Down. Consider că noi, orădenii, avem şi un motiv în plus de bucurie şi anume faptul că azi am inaugurat acest centru.

rebuie să avem deschiderea necesară faţă de persoanele care suferă de această boală precum şi faţă de persoanele cu dizabilităţi.”

Centrul Iedera a fost preluat în numele Asociaţiei Down Oradea  de către Lucia Ciobanu, preşedinta asociaţiei, care a menţionat:

„Îmi este foarte greu, la fel ca şi părinţilor care stau în spatele meu, să găsesc cuvinte potrivite pentru a mulţumi pentru acest cadou minunat al administraţiei locale.

Acest centru reprezintă foarte mult pentru asociaţia noastră, faptul că am primit-o înseamnă că nu mai suntem singuri, administraţia locală este alături de noi şi ne susţine.”

La finalul inaugurării, membrii Asociaţiei Down Oradea au prezentat un spectacol de dans, în semn de mulţumire pentru noul centru.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult