Categorized | Social

Centrul Edera inaugurat de Ziua Mondială a Sindromului Down

În cursul zilei de miercuri, 21 martie 2012, în prezenţa mai multor oficialităţi locale precum şi ONG-uri, viceprimarii Rozália Biró şi Florica Cherecheş au inaugurat noul centru de zi pentru copiii cu sindromul Down. Inaugurarea a fost un motiv real de bucurie pentru persoanele care suferă de sindromul Down mai ales că ea s-a făcut de Ziua Mondială a Sindromului Down.

Clădirea centrului de zi Iedera de pe strada Louis Pasteur a fost reabilitată şi extinsă de municipalitatea orădeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, durata de implementare a proiectului fiind de 15 luni.

Beneficiarii acestei investiţii de aproape 2 milioane de lei sunt în principiu membrii Asociaţiei Down Oradea, care împreună cu reprezentanţii municipalităţii au sărbătorit azi şi Ziua Mondială a Sindromului Down.

Prezent la inaugurare, Florica Cherecheş a urat mult succes şi bun venit membrilor asociaţiei în noul Centru.

„Este fantastic să inaugurăm acest centru de Ziua Mondială a Sindromului Down în 21 martie, când Asociaţia Down Oradea împlineşte 21 de ani de la înfiinţare.

Le mulţumesc celor de la asociaţie pentru tot ceea ce fac în sprijinul semenilor noştri care suferă de sindromul Down şi totodată le doresc multă sănătate şi succes în continuare.

Îi asigur în continuare de suportul Primăriei Oradea şi fac apel la companiile orădene, la alte ONG-uri şi la universitățile orădene pentru a li se alătura şi a-i sprijini în activităţile lor în viitor.”

a spus viceprimarul municipiului Oradea.

„Administrația locală este alături de noi”

De asemenea, viceprimarul Rozália Biró a mulţumit asociaţiei pentru activitatea sa din ultimii ani în Oradea.

Aceasta a spus că administraţia locală trebuie să aibă o deschidere evidenţiată faţă de persoanele cu dizabilităţi:

„Azi e prima dată când în 18 oraşe din România se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sindromului Down. Consider că noi, orădenii, avem şi un motiv în plus de bucurie şi anume faptul că azi am inaugurat acest centru.

rebuie să avem deschiderea necesară faţă de persoanele care suferă de această boală precum şi faţă de persoanele cu dizabilităţi.”

Centrul Iedera a fost preluat în numele Asociaţiei Down Oradea  de către Lucia Ciobanu, preşedinta asociaţiei, care a menţionat:

„Îmi este foarte greu, la fel ca şi părinţilor care stau în spatele meu, să găsesc cuvinte potrivite pentru a mulţumi pentru acest cadou minunat al administraţiei locale.

Acest centru reprezintă foarte mult pentru asociaţia noastră, faptul că am primit-o înseamnă că nu mai suntem singuri, administraţia locală este alături de noi şi ne susţine.”

La finalul inaugurării, membrii Asociaţiei Down Oradea au prezentat un spectacol de dans, în semn de mulţumire pentru noul centru.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult