Categorized | Cultură

Islanda în fotografii inedite, la Oradea

Galeria Euro Foto Art din Oradea, va găzdui din data de 23 martie 2012, de la ora 18:00 expoziţia personală a artistei fotograf Monica Butnaru, alcătuită din 101 fotografii alb-negru şi color, intitulată: Islanda, foc şi gheaţă. Lucrările au fost fotografiate în Islanda în anul 2010.

Monica Butnariu este absolventă a cursului de tehnică şi artă fotografică, condus de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic Nufărul din Oradea, în anul 2006.

După absolvirea cursului a devenit membru creator al Clubului Fotografic Nufărul din Oradea, în cadrul căruia a participat la o serie de saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, organizate cu patronajele AAFR, FIAP şi PSA.

Juriile acestor saloane au acceptat lucrările sale, multe din ele fiind răsplătite cu diferite premii şi medalii. În anul 2011 a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), iar în anul 2012 al Societăţii Americane de Fotografie (PSA).

Pentru rezultatele obţinute în cadrul diferitelor competiţii naţionale şi internaţionale în anul 2012, Monica Butnariu a obţinut distincţia de artist al AAFR (Art.AAFR).

„Peisajul islandez e aerian şi tranșant, aspru şi pur totodată. Iţi dă nevoia să-l respiri, nu doar să-l privești. Imaginile sunt fascinante prin pustietate, pajiștile nu sunt pajiști de șes, alpine, lunci, sunt pajiștile din apropiere de marginea pământului.

Aici te afli cel mai aproape de scoarţa pământului, de manifestarile sale, fie ele gheizere, vulcani sau gheţari. Aici se desfăşoară, într-o nesfârșită orizontalitate de texturi, un pământ neospitalier şi superb”

spune autoarea fotografiilor, Monica Butnariu.

Toți iubitorii de artă fotografică sunt invitați

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa autoarei, vineri, 23 martie 2012, la ora 18:00, în Galeria Euro Foto Art din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care organizatorii manifestării: Clubului Fotografic Nufărul, Asociaţia Euro Foto Art şi Centrul Cultural şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor din Oradea, invită pe fiecare iubitor de fotografie să participe.

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde Varadinum din Oradea.

Noua expoziţie organizată va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 12 aprilie 2012, între orele 8:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult