Categorized | Cultură

Islanda în fotografii inedite, la Oradea

Galeria Euro Foto Art din Oradea, va găzdui din data de 23 martie 2012, de la ora 18:00 expoziţia personală a artistei fotograf Monica Butnaru, alcătuită din 101 fotografii alb-negru şi color, intitulată: Islanda, foc şi gheaţă. Lucrările au fost fotografiate în Islanda în anul 2010.

Monica Butnariu este absolventă a cursului de tehnică şi artă fotografică, condus de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic Nufărul din Oradea, în anul 2006.

După absolvirea cursului a devenit membru creator al Clubului Fotografic Nufărul din Oradea, în cadrul căruia a participat la o serie de saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, organizate cu patronajele AAFR, FIAP şi PSA.

Juriile acestor saloane au acceptat lucrările sale, multe din ele fiind răsplătite cu diferite premii şi medalii. În anul 2011 a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), iar în anul 2012 al Societăţii Americane de Fotografie (PSA).

Pentru rezultatele obţinute în cadrul diferitelor competiţii naţionale şi internaţionale în anul 2012, Monica Butnariu a obţinut distincţia de artist al AAFR (Art.AAFR).

„Peisajul islandez e aerian şi tranșant, aspru şi pur totodată. Iţi dă nevoia să-l respiri, nu doar să-l privești. Imaginile sunt fascinante prin pustietate, pajiștile nu sunt pajiști de șes, alpine, lunci, sunt pajiștile din apropiere de marginea pământului.

Aici te afli cel mai aproape de scoarţa pământului, de manifestarile sale, fie ele gheizere, vulcani sau gheţari. Aici se desfăşoară, într-o nesfârșită orizontalitate de texturi, un pământ neospitalier şi superb”

spune autoarea fotografiilor, Monica Butnariu.

Toți iubitorii de artă fotografică sunt invitați

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa autoarei, vineri, 23 martie 2012, la ora 18:00, în Galeria Euro Foto Art din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care organizatorii manifestării: Clubului Fotografic Nufărul, Asociaţia Euro Foto Art şi Centrul Cultural şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor din Oradea, invită pe fiecare iubitor de fotografie să participe.

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde Varadinum din Oradea.

Noua expoziţie organizată va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 12 aprilie 2012, între orele 8:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult