Categorized | Social

Începe modernizarea străzii Islazului

Primăria Oradea a încheiat, în cursul săptămânii trecute, contractul de lucrări cu S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A pentru modernizarea străzii Islazului. Urmează ca săptămâna viitoare să înceapă lucrările de modernizare, valoarea totală a acestora ridicându-se la aprozimativ 560 de mii de lei.

În acest moment strada Islazului este acoperită doar cu un strat de piatră, aflată într-o stare avansată de degradare, iar scurgerea apelor se realizează momentan în rigole din pământ.

Lucrările de modernizare vor cuprinde următoarele etape: realizarea stratului de piatră spartă, realizarea stratului de legătură (stratul de binder), iar în final aşternerea stratului de uzură.

Totodată, firma executantă va realiza trotuare şi rigole de scurgere din beton, atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă a străzii.

Lucrările de modernizare vor consta şi în introducerea iluminatului public prin montarea a 18 stâlpi de iluminat.

„Prin modernizarea străzii Islazului se va asigura scurtarea accesului rutier din zona centrală şi din cartierul Nufărul în zona hypermarketului Real şi descongestionarea intersecţiei de pe drumul de centură.

Totodată, scurtarea timpului de transport va conduce la reducerea poluării aerului şi la îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei în municipiul Oradea”

se precizează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Firma căştigătoare a fost declarată S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A, care a venit  cu o propunere financiară de 559.500 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult