Categorized | Social

Începe modernizarea străzii Islazului

Primăria Oradea a încheiat, în cursul săptămânii trecute, contractul de lucrări cu S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A pentru modernizarea străzii Islazului. Urmează ca săptămâna viitoare să înceapă lucrările de modernizare, valoarea totală a acestora ridicându-se la aprozimativ 560 de mii de lei.

În acest moment strada Islazului este acoperită doar cu un strat de piatră, aflată într-o stare avansată de degradare, iar scurgerea apelor se realizează momentan în rigole din pământ.

Lucrările de modernizare vor cuprinde următoarele etape: realizarea stratului de piatră spartă, realizarea stratului de legătură (stratul de binder), iar în final aşternerea stratului de uzură.

Totodată, firma executantă va realiza trotuare şi rigole de scurgere din beton, atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă a străzii.

Lucrările de modernizare vor consta şi în introducerea iluminatului public prin montarea a 18 stâlpi de iluminat.

„Prin modernizarea străzii Islazului se va asigura scurtarea accesului rutier din zona centrală şi din cartierul Nufărul în zona hypermarketului Real şi descongestionarea intersecţiei de pe drumul de centură.

Totodată, scurtarea timpului de transport va conduce la reducerea poluării aerului şi la îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei în municipiul Oradea”

se precizează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Firma căştigătoare a fost declarată S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A, care a venit  cu o propunere financiară de 559.500 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult