Categorized | Educatie

Regal folcloric la Beiuș

Într-o ambiență festivă de zile mari, la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Casa de Cultură ,,Ioan Ciordaș” din Beiuș, Festivalul-concurs ,,Vetre folclorice”, care a reunit soliști vocali și instrumentiști, formații și ansambluri folclorice, tarafuri etc.

De remarcat încă de la început, organizarea ireproșabilă asigurată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Primăria și Casa de Cultură Beiuș.

Prezentatoarea spectacolului a fost tânara interpretă de muzică populară, Simona Cap.

Festivalul, care s-a bucurat de un succes deosebit s-a transformat, pe alocuri, într-un adevărat spectacol în care au strălucit artiști amatori de la Budureasa, Clubul copiilor și Colegiul Tehnic ,,Unire” din Ștei, Ansamblul ,,Muguri și mlădițe de tezaur” al casei de Cultură Beiuș, cel al Clubului copiilor din Beiuș, al Școlii din Șusti, cel din Roșia, precum și soliștii din Drăgănești.

Juriul, format din Adrian Domocoș – primarul Beiușului, Crișu Florea – maestrul coregraf, Miron Blaga și Felician Mureșan – consultanți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Gheorghe Costin –  viceprimarul Beiușului, s-a achitat onorabil de misiune, acordând premii pe grupe de vârstă (copii și adulți) și pe domenii de manifestare (soliști, dansuri populare, grup vocal, tradiții și obiceiuri de primăvară etc.)

Printre premianți s-au numărat Gheorghe David (fluier) Roxana Gudiu, Vlad Ștef, Anița Matiu (rapsod), George Gudiu, Grupul vocal al Ansamblului ,,Muguri și mlădițe de tezaur”, Zbârcea Dalia, Pirtea Darian.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult