Categorized | Educatie

Regal folcloric la Beiuș

Într-o ambiență festivă de zile mari, la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Casa de Cultură ,,Ioan Ciordaș” din Beiuș, Festivalul-concurs ,,Vetre folclorice”, care a reunit soliști vocali și instrumentiști, formații și ansambluri folclorice, tarafuri etc.

De remarcat încă de la început, organizarea ireproșabilă asigurată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Primăria și Casa de Cultură Beiuș.

Prezentatoarea spectacolului a fost tânara interpretă de muzică populară, Simona Cap.

Festivalul, care s-a bucurat de un succes deosebit s-a transformat, pe alocuri, într-un adevărat spectacol în care au strălucit artiști amatori de la Budureasa, Clubul copiilor și Colegiul Tehnic ,,Unire” din Ștei, Ansamblul ,,Muguri și mlădițe de tezaur” al casei de Cultură Beiuș, cel al Clubului copiilor din Beiuș, al Școlii din Șusti, cel din Roșia, precum și soliștii din Drăgănești.

Juriul, format din Adrian Domocoș – primarul Beiușului, Crișu Florea – maestrul coregraf, Miron Blaga și Felician Mureșan – consultanți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Gheorghe Costin –  viceprimarul Beiușului, s-a achitat onorabil de misiune, acordând premii pe grupe de vârstă (copii și adulți) și pe domenii de manifestare (soliști, dansuri populare, grup vocal, tradiții și obiceiuri de primăvară etc.)

Printre premianți s-au numărat Gheorghe David (fluier) Roxana Gudiu, Vlad Ștef, Anița Matiu (rapsod), George Gudiu, Grupul vocal al Ansamblului ,,Muguri și mlădițe de tezaur”, Zbârcea Dalia, Pirtea Darian.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult