Categorized | Social

Teatrul Regina Maria strange bani pentru artiştii vârstnici, cu probleme de sănătate

Și anul acesta Teatrul Regina Maria va lua parte la Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, o campanie în care se vor strange fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate. Spectacolul ales să se joace în această zi specială este „Scripcarul pe acoperiș”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, care se va sărbători în 27 martie, orădenii vor avea ocazia să revadă spectacolul „Scripcarul pe acoperiș” (adaptare după povestirea lui Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy).

Piesa se va juca în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, organizată de UNITER cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, adunând sume necesare sprijinirii artiştilor vârstnici din toată ţara.

Pensionari, persoane singure care au trăit o viaţă în teatru, bolnavi, dar delicaţi şi tăcuţi, aceşti oameni au avut puterea să mobilizeze colegi mai tineri care susţin spectacole de caritate, instituţii teatrale care joacă spectacole sub semnul Campaniei şi spectatori care cumpără bilete la aceste spectacole.

Aşadar, sumele strânse din vânzarea de bilete se vor direcţiona către un fond special constituit – Fondul de Solidaritate Teatrală din care vor fi ajutate aceste persoane.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult