Categorized | Social

Teatrul Regina Maria strange bani pentru artiştii vârstnici, cu probleme de sănătate

Și anul acesta Teatrul Regina Maria va lua parte la Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, o campanie în care se vor strange fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate. Spectacolul ales să se joace în această zi specială este „Scripcarul pe acoperiș”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, care se va sărbători în 27 martie, orădenii vor avea ocazia să revadă spectacolul „Scripcarul pe acoperiș” (adaptare după povestirea lui Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy).

Piesa se va juca în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, organizată de UNITER cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, adunând sume necesare sprijinirii artiştilor vârstnici din toată ţara.

Pensionari, persoane singure care au trăit o viaţă în teatru, bolnavi, dar delicaţi şi tăcuţi, aceşti oameni au avut puterea să mobilizeze colegi mai tineri care susţin spectacole de caritate, instituţii teatrale care joacă spectacole sub semnul Campaniei şi spectatori care cumpără bilete la aceste spectacole.

Aşadar, sumele strânse din vânzarea de bilete se vor direcţiona către un fond special constituit – Fondul de Solidaritate Teatrală din care vor fi ajutate aceste persoane.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult