Categorized | Sport

Ironii în loc de rezultate. FC Bihor a pierdut și la Alba Iulia

Meci fără istoric la Alba Iulia. FC Bihor a fost învinsă de către echipa gazdă, Unirea, cu scorul de 3-1. Cu o apărare depășită clar în câteva faze și un atac incapabil să bage mingea în poartă chiar și în situații de unu la unu cu portarul, bihorenii se îndepărtează din ce în ce mai mult de locurile care duc în liga I.

Meciul a început practic de la 1-0. În minutul 2, Unirea Alba Iulia a deschis scorul prin Pleniceanu, care a înscris cu capul din careu, după o lovitură liberă executată bine de Oară.

Deși a încercat să revină pe tabelă, creându-și două ocazii prin Sulea, în minutul 6 și Florean, în minutul 20, gazdele au fost cele care au punctat din nou, prin Oară, în minutul 34, când Bucurică a centrat, iar Oară a reluat cu capul la vinclul porții, lăsându-l fără replică pe portarul Fildan.

În minutul 40, Sulea i-a trimis periculos în careu lui Bârză, la 15 metri de poarta adversă, acesta a tras însă pe lângă poarta lui Pascal, astfel că la pauză Unirea a intrat cu avantajul de 2-0 pe tabela de marcaj.

După pauză, dorind să înscrie cât mai repede, FC Bihor și-a creat o ocazie uriașă, în minutul 57, când Florean a scăpat singur cu portarul Pascal la 14 metri de poarta adversă, însă șutul său a fost respins cu piciorul în lateral.

După acest moment echipa gazdă a temperat jocul, a pus din nou stăpânire pe teren și în minutul 77 a obținut o lovitură de la 11 metri, executată bine de Pleniceanu, care a urcat scorul la 3-0.

Finalul de joc a găsit echipa orădeană alergând după golul de onoare, pe care l-a reușit totuși în minutul 84, prin fundașul stânga, Abdoulaye Diarra, care a înscris din careul mic cu un șut la colțul lung, după o minge respinsă de portarul Pascal.

Atac de liga a treia

Deși, la fel ca în meciul cu timișorenii, roș-albaștrii au fost execrabili, antrenorul Stelian Farcău a găsit de cuviință să facă glume la conferința de presă.

„Este al doilea meci în care începem de la 1-0 pentru adversari. Este și aceasta o „performanță”.

Dacă am fi fructificat ocaziile avute, măcar în care am rămas singuri cu portarul advers, scorul ar fi putut fi cu totul altul.

Rămânem în continuare datori la finalizare”

a declarat, după partidă, antrenorul „roș-albaștrilor”, Stelian Farcău.

Tehnicianul orădean a folosit în disputa de la Alba Iulia formula: Fildan – Moraru, Petrache, Lupu, Diarra – Florean, Coroian, Selagea, Bârză (min. 48 Sfârlea) – Bic (min. 40 Birtalan), Sulea (min. 68 Mărkuș).

După această înfrângere, FC Bihor a coborât până pe locul 10 la doar cinci puncte de primul loc retrogradabil și la 17 puncte de locul doi.

Cealaltă reprezentantă a bihorului în Liga 2, Luceafărul Felix făcut egal acasă cu FC Argeș Pitești după ce, în prima etapă, a învins Mureșul la Deva. În urma acestor două rezultate echipa a urcat până pe locul 9 având 23 de puncte, cu 3 mai multe decât FC Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult